Haber

4 Eylül Bayındır’ın Kurtuluşunun 101. Yıldönümü Coşkuyla Kutlandı

Bayındır Belediyesi’nin düzenlediği özgürlük etkinlikleri saat 17.00’de Arıkbaşı İstasyon Şehitliği’nde düzenlenen çelenk koyma töreniyle başladı. Arıkbaşı’ndaki törene Bayındır Kaymakamı Emin Kaymak, Bayındır Belediye Başkanı Uğur Demirezen’in yanı sıra ilçe protokolü, gaziler ve Bayındırlılar katıldı.

Kurtuluş şenlikleri daha sonra saat 17.30’da Bayındır merkezdeki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen tören ve etkinliklerle devam etti. Buradaki törene Bayındır Kaymakamı Emin Kaymak, Bayındır Belediye Başkanı Uğur Demirezen, ilçe protokolü ve gaziler katılırken, Bayındır halkının da büyük ilgi gösterdiği görüldü. Milli Mücadele dönemini anlatan canlandırma, halk oyunları gösterisi, Jandarma Komando Eğitim Komutanlığı ve Jandarma Komando Gösteri ve Tatbikat Tabur Komutanlığı bandosu ve ardından ilçe esnafının katıldığı kortejle sona erdi.
Bayındır Belediye Başkanı Uğur Demirezen, törende yaptığı konuşmada, “Kadınıyla, erkeğiyle, çocuklarıyla, çok zor şartlar altında, kutsal vatanın kurtuluşu için kahramanca mücadele eden tüm atalarımıza rahmet ve minnetle şükranlarımızı sunuyoruz. Düşman işgali, bu uğurda şehitlik mertebesine ulaşan Bayındırlı şehitlerimiz ve tüm aziz şehitlerimiz.” “Ve bunu şükranla anıyoruz” dedi.

Bayındır’ın kurtuluşunun 101’inci yıl kutlamaları kapsamında 4 Eylül’de gerçekleştirilecek Tuğçe Kandemir konseri, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre olumsuz hava koşulları nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu