Yaşam

Aşık Veysel için Ender Balkır seslendirdi

Âşık Veysel ve Anadolu şairleri, Seçkin Balkır’ın seslendirdiği türkülerle Karabağlar’da anıldı. Karabağlar Belediyesi’nin UNESCO 2023 Aşık Veysel Yılı etkinlikleri kapsamında düzenlediği Nadir Balkır konseri, Uzundere Mesire Alanı’ndaki Murat Çobanoğlu Açık Hava Tiyatrosu’nda gerçekleştirildi. Geceye katılan Karabağlar halkı, Aşık Veysel’in yanı sıra Mahsuni, Nesimi gibi birçok şairin ezgilerine kimi zaman coşku, kimi zaman hüzünle eşlik etti.

Konseri Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, eşi Fügen Selvitopu, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, meclis üyeleri ve muhtarların da aralarında bulunduğu çok sayıda vatandaş ilgiyle izledi. Etkinlik öncesi kısa bir konuşma yapan Lider Selvitopu, “Aşık Veysel, türkülerle hep yaşamın, doğanın, çevrenin ve tüm canlıların güzelliklerini bizlere anlatmıştır. Onun şarkılarını dinleyerek büyüdük. Biz harika bir ozanız. O türküleriyle kalbimizde yaşamaya devam ediyor.”

UNESCO’nun 2023’ü Aşık Veysel Yılı ilan etmesinin öneminin altını çizen Lider Selvitopu, “Artık tüm dünya onun değerini biliyor. Bu değerlere sahip çıkmaya devam edeceğiz. Aşık Veysel’in ve tüm şairlerimizin önünde saygı, sevgi ve minnetle eğiliyoruz.”

Daha sonra sahneye çıkan Nadir Balkır’ın yanı sıra Aşık Veysel’in “Beni hor görme”, “Sadık yarim kara toprak”, “Uzun ince bir yoldayım” gibi ünlü türküleri, “Canım Acılar”, “Mecnunum Leylamı Gördüm” gibi eserler de katılımcılarla birlikte seslendirildi.

Gecenin sonunda Lider Selvitopu, Sanatçı Balkır’a doğa dostu sertifikası vererek teşekkür etti.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu