Haber

Azerbaycan Savunma Bakanı Hasanov, “Kardeş Yumruk” tatbikatını değerlendirdi

Azerbaycan Savunma Bakanı Zakir Hasanov, “Kardeş Yumruk” Azerbaycan-Türkiye Ortak Tatbikatı’nın bölgede sürdürülebilir barış ve güvenliğin sağlanmasında büyük rolü olduğunu söyledi.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, bakanlığın üst düzey yöneticilerinin katılımıyla 2022 yılı değerlendirme toplantısının gerçekleştirildiği bildirildi.

Toplantıda Türk ve Azerbaycan ordularının yürüttüğü “Kardeş Yumruk” tatbikatının da incelendiği belirtilirken, Bakü, Astara, Cebrayil ve İmişli bölgelerini kapsayan tatbikatta belirlenen görevlerin belirlendiği belirtildi. başarıyla tamamlandı.

Tatbikata ilişkin Savunma Bakanı Hasanov da, “Kardeş Yumruk tatbikatının bölgede sürdürülebilir barış ve güvenliğin sağlanmasında büyük rolü var.” değerlendirmesini yaptı.

Türkiye ve Azerbaycan silahlı kuvvetleri, 5-6 Aralık tarihlerinde Azerbaycan’da “Kardeş Yumruk” adlı ortak tatbikat düzenledi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da kuvvet komutanları ile birlikte Azerbaycan’a gelerek “Seçkin Gözlemci Günü” tatbikatını izledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu