Haber

Bedros Şirinoğlu: 3 IŞİD’li suikast için Türkiye’ye geldi

Ermeni Vakıflar Birliği (ERVAP) ve Surp Pırgiç Ermeni Hastanesi Vakfı Lideri Bedros Şirinoğlu, Ermeni cemaat ileri gelenlerinden oluşan bir topluluğa gönderdiği açıklamada, “Sizi üzmek istemem ama duygularımı size iletmem gerekiyor. . Askeri eğitim almış 3 DEAŞ militanı ülkeye giriş yaptı.

Şirinoğlu mesajın devamında, “Amaçları ruhani ve sivil liderlerde yankı uyandıracak bir suikast girişimidir. Bu nedenle okullarda toplu kültür gösterilerine önem vermemiz gerekiyor. Mümkün olduğunca önlem alalım.” toplantımızı iptal ediyorum. Bu süre zarfında şahıslar yakalanana kadar derneğin tüm faaliyetlerini yürütmemenizi tavsiye ederim.”

BEN DE PANİK YAPMAYIN DEDİM

Mesajla ilgili Halk TV’den Seyhan Avşar’a konuşan, Şirinoğlu, “Dün polis bana verdiği koruma sayısını artırdı. Söz konusu saldırı bilgisi korumalarıma verilmiştir. Şu anda 4 ayrı korumam var. Gergin değilim. Hükümetimiz gerekli tedbiri almıştır. İnsanları yakalar. Üzüldüğüm şey, uyardığım toplum liderlerinin bunu yaymasına. Cemaat reislerine mesajımın devamında ‘Panik yapmayın. Ben de ‘domuz gribi var’ diyerek olayları erteleyin’ dedim” dedi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, “Bize ulaşan böyle bir bilgi yok. Ancak yabancı ülke basınında yer hareketliliği var.” (HABER MERKEZİ)

haberihsangazi.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu