Yaşam

Bim’den deprem bölgesinde 100’den fazla mağazada ücretsiz ürün dağıtımı

08 Şubat 2023, İstanbul. Kahramanmaraş, Gaziantep, Malatya, Hatay, Şanlıurfa, Adıyaman ve Diyarbakır başta olmak üzere Güneydoğu Anadolu’yu etkisi altına alan son yılların en büyük deprem felaketinin ardından depremzedelere yardım için gece gündüz çalışılıyor.

Yardım çalışmalarına ilk andan itibaren destek veren BİM’in Türkiye’de 20 bini aşkın battaniye, tek kişilik ve çift kişilik yorgan, binlerce yorgan, battaniye, atkı, bere, eldiven, sweatshirt, polar, kışlık oduncu gömleği, büyükler için ayakkabısı bulunuyor. resmi kurumlarla işbirliği. Alt ve üst polar, kazak ve ısıtıcılardan oluşan 100 bine yakın ihtiyaç malzemesi tırlarla bölgeye gönderildi. Ayrıca AFAD aracılığıyla afet bölgesindeki depolardan temel ihtiyaç malzemeleri sevk edilmeye devam ediliyor.

BİM, deprem bölgesinde 100’den fazla mağazada güvenlik güçlerinin gözetiminde halka ücretsiz temel ihtiyaç ürünleri dağıttı.

BİM de sarsıntıdan ağır şekilde etkilendi.

Tüm Türkiye’yi şok eden depremde çok sayıda BİM çalışanı hayatını kaybederken, 60’tan fazla çalışan ise enkaz altında kurtarılmayı bekliyor.

Bölgedeki yaklaşık 500 BİM mağazası ağır hasar gördü. BİM, maksimum mağaza sayısını yeniden açmak için çalışmalarını sürdürmektedir.

BİM’den yapılan açıklamada, öncelikli amaçlarının mağazaları çalışır hale getirerek bölge halkının günlük ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri alışverişler yapmak olduğu belirtildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu