Ekonomi

Birleşik Krallık Ekonomisi Resesyona Girme Riski Altında

Ekonomistlere göre, İngiltere’de son dönemde verilerin ve öncü sektör göstergelerinin zayıflaması, ülke ekonomisinin resesyona gireceğine dair endişeleri artırdı.

Nationwide’dan dün yapılan açıklamada, ülkede konut fiyatlarının Temmuz ayında yüzde 3,8 ile son 14 yılın en sert düşüşünü yaşadığı belirtildi. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s’un ülkede İmalat Sanayi Satın Alma Yöneticileri Endeksi’nin (PMI) bir önceki aya göre 46,5’ten Temmuz’da 45,3’e düşmesine ilişkin değerlendirmesinde, “İngiltere’de imalat sanayindeki gerileme, Temmuz ayında kötü dönüş Üretim çıktı, istihdam ve yeni siparişlerdeki daralma hızlandı.

Alianz Başekonomisti Mohamed El-Erian, BBC Radio 4’e İngiltere ekonomisinin görünümüyle ilgili değerlendirmelerde bulunarak, artan konut kredilerinin sancısını kamuoyunun hissettiğini, şirketlerin de yüksek borçlanma maliyetlerinin acısını çektiğini, küresel hareketliliğin arttığını söyledi. yardımcı olmadı (bu durum). El-Erian, “Evet, gerçekten resesyona girme riskimiz var” dedi. dedi.

“Ekonomi bu yılın sonunda veya gelecek yılın başında resesyona girebilir”

RSM İngiltere ekonomisti Thomas Pugh, düzenlediği basın toplantısında, İngiltere ekonomisinin önümüzdeki yılın başında resesyona girebileceğini öngördü ve yüksek politika faizlerinden reel ekonominin olumsuz etkilendiğini belirtti.

Capital Economics Baş Ekonomisti Paul Dales de konuyla ilgili bir bilgi notu paylaştı. Dales, enflasyondaki yavaşlamaya rağmen İngiltere Merkez Bankası’nın (BoE) politika faizinde 50 baz puanlık artış beklediğini bildirdi.

Ülkede çalışanların ücretlerinin yüksek enflasyon seviyesinin altında kaldığına vurgu yapan Dales, çekirdek enflasyonun 2024 sonuna kadar yüzde 2 hedefine düşürülemeyeceğini tahmin etti.

Faizlerin gelecek yılın ikinci yarısına kadar zirvede kalmasının mümkün olduğunu belirten Dales, ülke ekonomisinin bu yılın sonunda veya gelecek yılın başında resesyona girmesinin beklendiğini söyledi.

“Veriler, sektörün resesyon riski altında olduğunu gösteriyor”

İngiliz Perakendeciler Derneği (Make UK) tarafından yapılan açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Kıdemli Ekonomist Fhaheen Khan, ülkedeki endüstriyel strateji eksikliğinin en çok İngiliz fabrikalarının üretimini etkilediğini savundu.

Khan, “Bugünün imalat PMI verileri, ekonominin cansız bir büyümeye doğru kaydığını ve sektörün şu anda bir durgunlukla karşı karşıya kalma riskiyle karşı karşıya olduğunu gösteriyor” dedi. değerlendirmesini yaptı.

Forex.com Analisti Fawad Razaqzada, sosyal paylaşım platformu Twitter’da yaptığı açıklamada, “Piyasa, İngiltere Merkez Bankası’nın politika faizi artışını 25 baz puan artırarak yüzde 5,25 olarak fiyatladı. Önümüzdeki dönemde iki faiz artırımı daha olacağı beklentisi var. Piyasalar yıl sonuna kadar.” ifadelerini kullandı.

S&P Global/CIPS tarafından bu sabah yapılan açıklamada, ülkede imalat sanayi PMI verilerinin Mayıs 2020’den bu yana en düşük seviye olan 45,3’e gerilediği belirtildi.

Mayıs ayında enflasyonun yüzde 8,7 ile sabit kalmasının ardından BoE, politika faizini 50 baz puan artırarak yüzde 4,50’den yüzde 5’e çıkardı.

Piyasalar, İngiltere Merkez Bankası’nın Perşembe günü yapacağı toplantıda politika faizini yüzde 5’ten yüzde 5,25’e çıkararak son 15 yılın en yüksek seviyesine çıkaracağını tahmin ediyor.

silehaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu