Haber

Bosna Hersek’te 115 gün sonra yeni hükümet kuruldu

Bosna Hersek Temsilciler Meclisi’nin bugün yapılan olağanüstü toplantısında, Bosna Hersek Bakanlar Kurulu’nun yeni başkanlığına Hırvat Demokrat Birliği’nden (HDZ) Borjana Kristo’nun seçilmesinin ardından ikinci somut adım atıldı ve hükümet kuruldu. ve Hersek 28 Aralık’ta.

19 milletvekili istemedi

Bakanlar Kurulu’nun onayı için gereken oy sayısının 22 olduğu oturumda, 23 milletvekili Kristo’nun kabinesi lehine, 19 milletvekili aleyhte oy kullandı.

Yeni hükümet oluşuyordu:

Bağımsız Sosyal Demokratlar Birliği’nden (SNSD) Zoran Tegeltija, Maliye ve Hazine Bakanı, Halk ve Adalet Partisi’nden (NIP) Elvedin Konakoviç, Dışişleri Bakanı, Bosna Hersek Sosyal Demokrat Partisi’nden (SDPBIH) Zukan Helez , Demokratik Halk Birliği’nden (DNS) Savunma Bakanı Nened Nesiç, Güvenlik Bakanı, SNSD’den Stasa Kosarac Dış Ticaret ve Ekonomik İlişkiler Bakanı, Partimiz Edin Forto Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı, HDZ’den Davor Bunoza Adalet Bakanı, HDZ’den Dubrovka Bosnjak Sivil İşler Bakanı, Yeşil Bosna Hersek Bakanı Sevlid Hurtic İnsan Hakları ve Mülteciler Bakanı.

Bağımsız Bosna-Hersek’in ilk cumhurbaşkanı merhum Aliya İzzetbegoviç’in oğlu Bakir İzzetbegoviç liderliğindeki yeni hükümette Bosna’nın en büyük partisi olan Demokratik Hareket Partisi’nin (SDA) yer almaması dikkat çekiyor.

Ülkede 2018 seçimlerinde 14 ay sonra hükümet kurulabilecekti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu