Ekonomi

Calliditas, 2043’e kadar TARPEYO için yeni ABD patenti aldı

STOCKHOLM – Özel bir ilaç şirketi olan Calliditas Therapeutics AB (NASDAQ:CALT, Nasdaq Stockholm:CALT), TARPEYO ürünü için Amerika Birleşik Devletleri Patent ve Ticari Marka Ofisi (USPTO) tarafından yeni bir patent aldı. 24 Ocak 2024 tarihinde yayınlanan ve bugün itibarıyla geçerli olan 11896719 numaralı patent, şirketin TARPEYO’ya yönelik fikri mülkiyet savunmasını 2043 yılına kadar uzatıyor.

Spesifik olarak patent, daha önce NEFECON® adı altında geliştirilen TARPEYO® (budesonid) gecikmeli salımlı kapsülleri kullanan IgA nefropatisinin tedavisine yönelik bir sistemle ilgilidir. Patentin verilmesiyle Calliditas, patentin Turuncu Kitap’ta listelenmesi sürecini başlattı; bu, Amerika Birleşik Devletleri’nde pazar ayrıcalığının korunmasında önemli bir adımdı.

Calliditas CEO’su Renée Aguiar-Lucander, patentin sunduğu ek korumadan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bunun TARPEYO için “patent süresinin dolması için daha uzun bir yol” sağladığını kaydetti. CEO ayrıca şirketin Avrupa ve Çin dahil diğer bölgelerde de benzer patent başvuru süreçlerini gerçekleştirmeyi sabırsızlıkla beklediğini belirtti.

TARPEYO’nun Amerika Birleşik Devletleri’ndeki ikinci patenti olan bu patent, Calliditas’ın son dönem böbrek hastalığına yol açabilen kronik bir böbrek hastalığı olan IgA nefropatisinin tedavisine yönelik pazardaki konumunu güçlendiriyor.

Bu stratejik hamle, Calliditas’ın ürününün pazar ayrıcalığını küresel ölçekte güvence altına almaya ve genişletmeye yönelik daha geniş planının bir modülüdür. Şirketin ilgili patent başvurularını başka bölgelerde de yapma niyeti, fikri mülkiyet haklarını uluslararası alanda korumaya yönelik proaktif yaklaşımının bir göstergesidir.

Bu makalede yer alan bilgiler basın bültenine dayanmaktadır.

Bu makale yapay zeka desteğiyle oluşturulmuş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

haber-ilgin.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu