Haber

‘Can Atalay, durumunun netleşmesinden memnun ve ‘Geleceği görüyoruz’ diyor

ANKARA– Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA Partisi) İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, geçtiğimiz hafta Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan işadamı Osman Kavala, Hatay Milletvekili Can Atalay, Şehir Plancısı Tayfun Kahraman ve eski milletvekili Hüda Kaya’yı ziyaret etti.

‘CAN ATALAY’IN DURUMUNUN AÇIKLANMASI İÇİN ŞAD, ‘ÖNÜNÜ GÖRÜYORUZ’ DEMİŞTİ

Milletvekilliğinden düşürülmesiyle ilgili Atalay ile değerlendirmelerde bulunduğunu belirten Yeneroğlu, “Öncelikle kendisi benden çok daha olumlu ve umutlu. Her günün, her saatin spekülasyonlarla dolu olduğunu söylüyor. Artık durumun netleştiğini ve daha iyi olduğunu belirtiyor. ‘Geleceği görüyoruz, sürüncemede kalmaktansa bu şekilde açıklığa kavuşturmak daha iyi’ diyor. “Gelecekte geleceği görme açısından daha iyi bir noktada olduğumuzu gösteriyor” dedi.

‘CAN ATALAY HAYAT VE UMUT DOLU’

Atalay’ın milletvekilliği düşürülmesinin ardından Anayasa Mahkemesi’ne bir başvuru daha yaptığını hatırlatan Yeneroğlu, “Anayasa Mahkemesi kararının gecikmeksizin yayınlanmasını bekliyor. Çünkü Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, Türkiye’deki Gezi olaylarına ilişkin kararın ne kadar hukuksuz olduğunu teyit etti. “Artık Anayasa Mahkemesi tavır alacak” dedi.

Can Atalay’ı her ziyaretinde çok motive ve umutlu gördüğünü belirten Yeneroğlu, “Onu bu kadar hayat ve sevgi dolu gördüğümde utanıyorum.”

Anayasa Mahkemesi’nin Can Atalay hakkında daha önce aldığı iki karara aykırı bir karar vermemesi gerektiğini belirten Yeneroğlu, aksi takdirde bunun Anayasa Mahkemesi’nin kendi içtihadını ihlal etmesi anlamına geleceğini ifade etti. Yeneroğlu, “Farklı bir durum hepimizi başka bir çaresizlik aşamasıyla karşı karşıya bırakır. Çünkü burası mesela Can Atalay’ın çok ötesinde. “Hepimizi tehdit eden, anayasaya aykırılıkla ilerleyen bir süreç olacak” dedi.

‘CAN ATALAY, EN KISA ZAMANDA ÜYELİK HAKKINI VERECEK ÇALIŞMALAR YAPMAK İSTİYOR.’

Can Atalay’ın her türlü senaryoya hazırlıklı olduğunu ancak sürecin gidişatından iyimser olduğunu belirten Yeneroğlu, “Bir an önce görevine dönüp, milletvekili üyeliğinin hakkını verecek bir iş yapmak istiyor. “Hapishanede olmak yerine sorumluluklarına odaklanıyor” dedi.

Tayfun Kahraman’ın da benzer bir motivasyona sahip olduğunu belirten Yeneroğlu, “Bakın Anayasa geçerli değil, kanun geçerli değil, peki ne geçerli? Tayyip Bey’in keyfi tutumu geçerlidir. Şimdi Osman Kavala’yı tutma kararının ısrarcı olduğunu ve bunun bu kadar büyük bir hukuksuzluk olduğunu bilmeseydim ‘bunun şu boyutu var, şu boyutu var’ derdim. Can Atalay ve Tayfun Kahraman böyledir. Ama Tayfun Kahraman bana şunu söylüyor; ‘Umudunuzu kaybettiğiniz bir an geldiğinde, kızına kavuşmak isteyen bir babayı düşünün.’ “Bundan daha yıkıcı bir cümle olamaz.”

‘KAVALA SAHNENİN BÖYLE DEVAM ETMEYECEĞİNİ BİLİYOR’

Osman Kavala ile görüşmesine ilişkin bilgi veren Yeneroğlu, şunları söyledi: “Kendi durumunu, kendi durumunu, ağırlaştırılmış müebbet aldığı gerçeğini konuşmayan, düşünmeyen bir insan. Benimle sürekli kitaplardan konuşurdu. Örneğin en son Müslüman inanç geleneğinde otoriterliğin nasıl tartışılmaz hale geldiğinden bahsetmiştik. Ulemanın otoriterliğe tam olarak ne zaman teslim olduğunu tartıştık. Sayın Osman bu konuları konuşurken çok makul ve çok gerçekçi davranıyor. Buradaki durumu totaliter rejimlerle kıyaslayan bir tavır yok. Olayları çok gerçekçi değerlendiriyor, durumdan kaygılı ama umudu var. Bu eğilimin bu şekilde sürdürülemeyeceğini belirtiyor. Yerel seçimlerden sonra ekonominin çok daha kötüye gideceğini, hükümetin hukuka dönmekten başka çaresinin kalmadığını söylüyor. Hükümetin hukuka dönmesi konusuna öncelik verilmesi gerektiğini düşünüyor. Psikolojik bir rahatsızlığı olmadığı gibi umutsuz bir bakış açısına da sahip değil. “Çok umutlu bir insan ve bu durumdan bir çıkış yolu bulma konusunda çok düşünüyor.”

HÜDA KAYA HUKUKSUZ OLARAK GÖZALTINA ALINDI

Yeneroğlu, Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan Hüda Kaya’yı da ziyaret ederek, Kaya’nın çok kitap okuduğunu ve kendini geliştirmeye çalıştığını söyledi. Yeneroğlu, “Kaya 3 aydır tutuklu ama neden gözaltına alındığına dair net bir şey yok. Tutuklanması ve gözaltına alınması hukuka aykırıdır. ‘Bunu yargılayacağız, bu bizi rahatsız etti’ diyorlar. Maalesef tutuklama kararı verdikten sonra bağlantı arayan bir süreç.

haber-gaziosmanpasa.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu