Teknoloji

Cinlerin veya Şeytanın Ele Geçirilmesi Durumlarının Arkasında Ne Tür Psikolojik Bozukluklar Vardır?

Birçoğumuz “Exorcist”, “Anabelle”, “The Conjuring” gibi filmleri izlemişizdir. Hepsinin ortak özelliklerinden biri de iblislerin ve şeytan çıkarma ritüellerinin ele geçirdiği insanlar. Evet bunları sinemada izlemeye alışkınız. Peki ya gerçek hayatta?

Toplumun belirli bir kesimi arasında yaygın olan iblis ya da şeytan tarafından ele geçirilme ya da şeytan çıkarma ritüellerinin bilinmeyen yüzü olan bir takım ruhsal ve zihinsel durumlar vardır. Öğrenmeye hazırsanız başlayalım.

Özellikle eski çağlarda Hıristiyanlıkta psikolojik sorunları olan kişilerin içine şeytanların girmesiyle ilişkilendirilebilir.

Hal böyle olunca da her zaman dini ritüeller yapılıyor ve etraflarında dini semboller bulunuyordu. Bir süre sonra tüm bu ritüeller dehşetle halüsinasyonları tetiklemekçok normal.

Örneğin, önemli ruhsal sorunlarınız olduğunu düşünün. her zaman zaten Stresli ve endişelisiniz. Üstüne üstlük sizi daha çok strese sokacak işler saatlerce yapılıyor. Bir süre sonra haç gördüğünüzde bile bundan etkilenmeniz, gözünüze farklı görünmesi veya halüsinasyonlara neden olması oldukça doğaldır.

Şeytan çıkarma ritüellerinde gördüğümüz insanların büyük çoğunluğunun zihinsel ve ruhsal sorunları var.

Temporal lobdaki nöronların kontrolsüz hareketi nedeniyle vücudun titremesine ve kasılmasına neden olur. temporal lob epilepsisi;Nöbetin orta döneminde hastaların bilişsel, duygusal ve davranışsal birçok sorun yaşamasına neden olabilir.

O filmlerde ya da videolarda gördüğümüz ritüellerde, iblislerin ya da iblislerin eline geçmiş insanların yaşadığı krizlerdir. epilepsi/epilepsi krizi Ne kadar benzer olduğunu fark etmiş olabilirsiniz. Fark etmemiş olsanız bile, şimdi düşününce aynı fikirde olacaksınız.

Çoklu kişilik bozukluğunu “bir iblis/şeytan tarafından ele geçirilme” olarak yorumlayabiliriz.

Dissosiyatif kimlik bozukluğu olarak da bilinen çoklu kişilik bozukluğu, genellikle panik atak veya travma sonrasında beynin otomatik olarak kendini savunması sonucu ortaya çıkar. İnsanların birbirinden bağımsız iki veya daha fazla kişiliği vardır. Bu kişilikler hastanın davranışını kontrol edebilir ve “Lucifer” veya “kötü ruh” olabilir. Hasta, beyinde şekillenen bazı olayları kendisinin dışında gelişen bir olay gibi görür.

Farklı kültürlerde şeytanın eline geçme ya da bir iblisin eline geçme olarak tanımlanabilir. Çünkü çoklu kişilik bozukluğu olan kişilerin hastalıkları ilerledikçe Bedenlerini ve duygularını kontrol etmekte zorluk çekerler. Ayrıca bilinç, hafıza ve algıda bozulma; Halüsinasyonlara neden olur ve bir süre sonra kişi gerçek olanla olmayanı ayırt edemeyebilir.

Hastalar hipnotize ediliyor.

Ritmik olarak okunan dualar, ilahiler, hareketler; Hastaları bir nevi hipnoza sokabilir. Daha önce onlarca kişinin aynı şeyi cemaatlerde tekrarlayarak bayıldığının görüntülerine rastlamış olabilirsiniz. İçlerine bir şey girmiş gibi görünüyorlar ve trans halindeler, değil mi? Yarattıkları duygu yoğunluğunda da ritmik ses tekrarlarıSiz de dahil olduğunuzda ve herkes aynı anda aynı şeyi yaptığında başka ne olabilir?

Bazı şeytan çıkarma ritüellerinde hastaya aynı dualar okunur, aynı sözler söylenir, aynı hareketler bazen saatlerce yapılır. Hatta şeytana yaptıklarını zannederek vücutlarını bağlayabilir, çeşitli nesnelerle kendilerine zarar verebilirler. O anda yatan kişinin hissettiği tüm o gerginlik ve hipnoz, kendilerinin dışında davranmakneden olabilir

“Şeytan/cin ele geçirme” gibi durumlara inanan kişilerin genel olarak düşük sosyo-kültürel, eğitimsel ve ekonomik statüye sahip kişiler olduğu unutulmamalıdır.

Elbette bunu belli statüdeki insanları aşağılamak için söylemiyoruz. Örneğin zenginlerin bir kısmı aile uyumuna, retroya, astrolojiye ve saçmalıklara inanıyor. Benzer şekilde yoksul ve düşük eğitimli insanların bir kısmı; Tıp ve bilimi seçmek yerine şeytan çıkarma ritüellerine başvuruyor. Ya da gittikleri devlet hastanelerindeki doktorlar tarafından ciddiye alınmıyorlar ya da En fazla beş dakika süren verimsiz sınavlarHiçbir sonuç alamıyorlar.

Ne yazık ki kendilerini “hacı/hoca” diye tanıtanlar da bu çaresiz insanlardır. sömürü nesnesi o olur. Kapalı kapılar ardında “şeytan çıkarma” adı altında gerçekleşen tecavüzleri mi, yoksa pedofili olaylarını mı kastediyorsunuz? Bütün bunların örneklerini daha önce de defalarca gördük.

“Şeytan ele geçirilmesi” olgusunun psişik düzeyde incelenmesi Freud’a kadar uzanır.

Freud, “şeytanların ele geçirdiği” olarak tanımlanan kişilerin bastırılmış dürtüleri ortaya çıkıyor düşünüyordu. “Sahip olma” histeriydi. Daha sonraki çalışmalarda bazı bilim adamları, olayların, kendilerine zorla giren bir şeytanı suçlayarak, hoş olmayan yaşam durumlarından kaçmalarını ve suçluluk duygusunu azaltmalarını sağlayan özellikler gösterdiğini belirtti.

Daha sonra ele geçirme olayları nesne bağlantıları teorisine göre yorumlanmıştır. Ebeveynlerden birinin veya her ikisinin içe yansıtmasından veya hayal gücünden kaynaklanan nesneler, “Şeytani” olarak deneyimlenebilir.

Hastalar aslında bu ritüellerden sonra güzelleşebilmektedirler.

Hayır, şeytan çıkarma ayinlerinden sonra sözde insanların içine giren varlıklar kaçmıyor. Ancak hasta bu ritüele o kadar inanır ki, insanların ona yardım etme çabaları sayesinde kendini daha iyi hissettiğinde bir nevi Plasebo etkisiYaşıyor ve ritüelden sonra gelişme gösterebilir.

Özetlemek gerekirse, zihinsel ve ruhsal bozukluklar sıklıkla şeytana ya da şeytana atfediliyor ve bilimden uzak formüller kullanılıyor. Kişinin ruhsal ve zihinsel durumu bu yollarla bir araya geldiğinde “şeytan çıkarma” adı verilen ilginç ritüeller ortaya çıkar. Bir gün çağdaş tıpUmarım herkesin erişimine açıktır.

Kaynaklar: Arş. Görmek. Tuğba Taşdemir, Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Ruh Sağlığı ve Hastalıkları, Tıp Etiği Dergisi, Western Michigan Üniversitesi, Web MD

Yeterli değil? Aşağıdaki içeriğimize göz atın!

haber-hinis.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu