Haber

Dostum Kupası’nda 520 Sporcu Yarıştı

Dostum Kupası’nda 520 Sporcu Yarıştı

 

İnegöl Belediyesi’nin bu yıl 3’üncüsünü düzenlediği DOSTUM Kupası Oryantiring Şampiyonası’nda 25 farklı ilden 50 spor kulübü ve toplam 520 sporcu kıyasıya mücadele verdi. 2 gün süren şampiyonada Dünya Şampiyonu Rus atlet Valentin Novikov da yer aldı.

İnegöl Belediyesi tarafından Doğa Sporları ve Turizm Merkezi (DOSTUM) mülkiyetinde bu yıl 3’üncüsü düzenlenen DOSTUM Kupası Oryantiring Şampiyonası, 11-12 Kasım tarihlerinde gerçekleştirildi. 2 gün boyunca düzenlenen müsabakalar büyük rekabete sahne oldu. 25 farklı ilden 50 spor kulübünün 520 sporcuyla katıldığı şampiyonada İnegöl Belediyesi Spor Kulübü de 45 sporcuyla yerini aldı. Dünya Şampiyonu Rus atlet Valentin Novikov’un da katıldığı yarışmalar, ilk gün Yarari bölgesinde, ikinci gün ise İnegöl çarşı merkezindeki İshakpaşa Camii çevresinde yapıldı.

ÖDÜL TÖRENİ KENT MÜZESİ TARAFINDAN DÜZENLENDİ.

Yarışmaların tamamlanmasının ardından ödül töreni Pazar günü saat 13.00’te İnegöl Kent Müzesi’nde gerçekleştirildi. Törene; Toplantıya Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Tekin Çolakoğlu, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, AK Parti yöneticileri ve meclis üyeleri de katıldı.

“İNEGÖL, YÖNLENDİRMEDE LOKOMOTİF BİR ŞEHİR”

Ödül töreninde konuşan Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Tekin Çolakoğlu, “İnegöl, oryantiring sporunda lokomotif şehirlerimizden biri. Yerel yöneticilerimize bu spora katkı ve desteklerinden dolayı teşekkür ederiz. Bu bağlamda hedeflerimizden biri de ülkemizdeki uluslararası yarışların arttırılmasıdır. İnegöl’de düzenlenen DOSTUM Kupası ile bu konuda bir adım atıldı ve kalıcı hale getirildi. Bu organizasyonların artarak devam etmesini istiyoruz” dedi.

SPORA VE GENÇLERE YÖNELİK HİZMETLER BİZİM İÇİN DEĞERLİDİR

Belediye Başkanı Alper Taban, yarışmanın 3. kez düzenlendiğini hatırlatarak; “Yarışmaya katılan, destek veren ve burada olan herkese teşekkür ediyorum. İyi ki varsın ve iyi ki İnegöl’desin. 2 gün süren ve kıyasıya rekabetin yaşandığı bir organizasyondu. Değerli Federasyon Başkanımıza da teşekkür ediyorum. Aslında 3. DOSTUM Kupası Oryantiring Yarışmasını düzenliyoruz. “Şehrimizde birçok hizmet veriyoruz ama spora ve gençlere yönelik yatırımlar ve hizmetler bizim için çok değerli” dedi.

DÜNYA ŞAMPİYONU İNEGÖL ROTASINDA DA YARIŞTI

25 ilden 50 kulüp ve 520 sporcunun katıldığı bir yarış yapıldığını hatırlatan Lider Taban, “İnegöl Belediyesi Spor Kulübü olarak 45 sporcumuzla burada yerimizi aldık. Tabii yurt dışından da misafirlerimiz var. DOSTUM Kupası’nda yarışan yarışmacılar arasında Dünya Şampiyonu Rus atlet Valentin Novikov da yer alıyor. Bu yarışma aynı zamanda ülke puanlarının verildiği önemli bir yarışmadır. “Farklı kategorilerde dereceye giren ve ödül almaya hak kazanan tüm yarışmacılarımızı tebrik ediyorum” dedi.

“GENÇLERİMİZE VE SPORCULARIMIZA YATIRIMA DEVAM EDECEĞİZ”

Başkan Taban ayrıca gençlere ve sporculara yönelik yatırımların devam edeceğini kaydetti; “İnegöl Belediyesi olarak gençlerimize ve sporcularımıza yatırım yapmaya devam edeceğiz. Çünkü İnegöl’de sadece 70 bin öğrencimiz var. “Yaklaşık 130-140 bin civarında genç nüfus potansiyelimiz var” dedi.

Konuşmaların ardından farklı kategorilerde dereceye giren sporculara ödülleri verildi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu