Haber

Emine Erdoğan, İstanbul’da lider eşleriyle “Filistin için Tek Yürek” konulu zirveye ev sahipliği yapacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, devlet ve hükümet liderlerinin eşleri ile birçok ülkeden özel temsilcilerin katılacağı “Filistin için Tek Yürek” temalı tepeyi yarın İstanbul’da ağırlayacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan gibi eşi Emine Erdoğan’ın da gündeminde mazlum Filistinliler, masum çocuklar ve Gazze’de hayatını kaybeden anneler yer alıyor.

İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu 11 binden fazla kişinin hayatını kaybetmesi, Emine Erdoğan liderliğindeki lider eşlerini harekete geçirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın girişimiyle lider eşlerinin İstanbul’da bir araya gelerek masum Gazze halkı için dünyaya açıklama yapması kararlaştırıldı.

Gazze’de masum sivillerin can kayıplarını azaltmak ve bölgeye huzur getirmek için yapılabileceklere her zaman hazır olduğunu her mecrada belirten Emine Erdoğan, bu kez toplantıya İstanbul’da ev sahipliği yapacak. dünyanın birçok ülkesinden devlet ve hükümet başkanlarının eşleri ve özel temsilcileri. Toplantıda Emine Erdoğan’ın açılış konuşmasının ardından katılımcı liderlerin eşlerinin de konuşma yapması bekleniyor.

Lider eşleri İstanbul’dan dünyaya açıklama yapacak

Emine Erdoğan’ın himayelerinde yarın Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Ofisi’nde gerçekleştirilecek toplantıya, aralarında Katar, Malezya ve Özbekistan’ın da bulunduğu dünyanın birçok ülkesinden devlet ve hükümet başkanlarının eşleri ve özel temsilcileri katılacak.

Toplantıda Gazzeli masumların acılarının sona ermesi ve krizin çözümü için güçlü bir dayanışma sergilenecek.

Lider eşleri 2009 yılında Emine Erdoğan’ın ev sahibi olmasıyla bir araya geldi.

Emine Erdoğan, eşi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakan olduğu 10 Ocak 2009’da İstanbul’da “Filistin’de Barış İçin Kadınlar Toplantısı”na liderlik etmişti.

Bölge ülkelerinden çok sayıda liderin eşinin katıldığı toplantı, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının arttığı ve iki haftada yaklaşık 800 kişinin hayatını kaybettiği bir dönemde gerçekleşti. Toplantıda Emine Erdoğan, kürsüden “İstanbul Gazze’ye Takviye Çağrısı” metnini okudu ve metin cumhurbaşkanı eşleri tarafından oybirliğiyle kabul edildi. – ANKARA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu