Haber

Ev sahibi çıplak güneşlendi, kira ödemedi: Dava açıldı

Almanya’nın Frankfurt kentindeki bir mahkeme, ev sahibinin evinin avlusunda çıplak güneşlenmesinin kiracıların kiralarını düşürmesi veya ödememesi için bir neden olamayacağına karar verdi.

The Guardian gazetesinin haberine göre, davayı gören hakimler, evde yaşayanların “ev sahibini çıplak görmek için pencereden çok sarkmak zorunda kalacaklarını” belirtti.

‘MÜLKÜN KULLANILABİLİRLİĞİ ZARAR GÖRMEMİŞTİR’

Frankfurt kentinde bir apartman dairesinde ofis kiralayan bir şirket, ev sahibinin evin avlusunda çıplak güneşlenmesi de dahil olmak üzere bir dizi gerekçe göstererek kira ödemedi. Bunun üzerine ev sahibi, kiracı firmayı mahkemeye verdi. Bugün davayı karara bağlayan Frankfurt Eyalet Mahkemesi, ‘davacının avluda çıplak güneşlenmesinin kiralanan mülkün kullanılabilirliğine zarar vermediğine’ karar verdi.

‘ÇIPLAK GÖRMEK İÇİN PENCEREDEN SÜRÜKLEMEK GEREKİR’

Konuyla ilgili yaptığı açıklamada eyalet mahkemesi, alt mahkemenin ev sahibi lehine verdiği kararı inceledikten sonra kararında “mülke üzerinde kabul edilemez, kasten uygunsuz bir etki” görmediğini belirterek, kiracının sadece mahalledeki gürültülü inşaat çalışmaları nedeniyle üç ay boyunca ödediği kirada indirime hak kazandı. Mahkeme ayrıca ‘ev sahibini çıplak görmek için pencereden dışarı sarkmanın çok zaman alacağını’ belirtti.

Sanığın ev sahibinin merdiveni çıplak şekilde kullandığını ispat edemediğini kaydeden mahkeme, “Aksine davacı bornozunu çıkaracak şekilde giydiğini ikna edici bir şekilde ifade etmiştir. güneşlenmeden hemen önce.” (DIŞ HABERLER)

aydincik-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu