Ekonomi

Greenidge genişleme için 6 milyon dolarlık yatırım aldı

DRESDEN, NY – Greenidge Generation Holdings Inc., bir kripto para birimi bilgi merkezi ve enerji üretim şirketi. (NASDAQ:GREE) bugün, Armistice Capital ile şirketin büyüme stratejisini desteklemeyi amaçlayan toplam 6 milyon dolarlık bir yatırım anlaşması imzaladığını duyurdu.

Yatırımın Greenidge’in yeni düşük maliyetli güç merkezlerine doğru genişlemesini desteklemesi, bitcoin madenciliği yeteneklerini geliştirmesi, mühendislik, tedarik ve inşaat yönetimi (EPCM) işini daha da geliştirmesi ve yeni yapay zeka altyapısı/veri merkezlerine fon sağlaması bekleniyor.

Greenidge CEO’su Jordan Kovler, Armistice Capital’den gelen sermaye akışının şirketin devam eden dönüşüm ve büyüme çabalarının altını çizdiğini söyledi.

Anlaşmaya göre, Armistice Capital başlangıçta 1.260.505 adet hisse ve önceden finanse edilen varantlar karşılığında 6 milyon $ yatırım yapacak ve her bir hissenin fiyatı 4,76 $ olacak. Ek olarak, Ateşkes toplam 6,62 milyon $ veya hisse başına 5,25 $ fiyatla ilave 1.260.505 hisse satın alma emri alacak.

Yatırım, Greenidge’in iki yıl içindeki ilk kârlı çeyreğini açıklamasının ardından geldi. Şirket, 2023’ün dördüncü çeyreği için Net Gelirin 1,4 milyon Dolar ile 2,4 milyon Dolar arasında, Düzeltilmiş FAVÖK’ün 1,6 milyon Dolar ile 2,6 milyon Dolar arasında ve Hisse Başına 0,18 Dolar ile 0,32 Dolar arasında olacağını tahmin ediyor. Faiz ön mali ve faaliyet sonuçlarını bildirdi. Greenidge ayrıca 2023 yılında borcunu 85,3 milyon dolar azaltarak toplam borcunun %54’ünden fazlasını temsil etti.

Greenidge Generation Holdings Inc. Dikey olarak entegre enerji üretimine odaklanıyor ve kripto para madenciliği ve ilgili altyapı geliştirme konusunda uzmanlaşıyor.

Ayrıntılar Greenidge Generation Holdings Inc. tarafından sağlanan basın açıklamasına dayanmaktadır.

InvestingPro İçgörüleri

Greenidge Generation Holdings Inc. GREE Inc. (NASDAQ:GREE), büyüme stratejisini ilerletmek için Armistice Capital’den 6 milyon dolarlık bir yatırım aldığından, şirketin mali sağlığını ve piyasa performansını dikkate almak önemlidir. InvestingPro verilerine göre Greenidge’in piyasa değeri yaklaşık 37,98 milyon dolar. Geçen hafta %43,81’lik değerli bir getiri elde etmesine rağmen şirketin hisse senedi fiyatı, InvestingPro’nun yüksek fiyat oynaklık puanına da yansıyan önemli bir dalgalanma yaşadı.

InvestingPro İpuçları, ciddi borç yükü ve rezervlerini hızla tüketen nakit yakımı da dahil olmak üzere şirketin karşılaştığı zorlukları vurguluyor. Ayrıca şirketin kısa vadeli yükümlülüklerinin likit varlıklarını aşması likidite riski oluşturabilmektedir. InvestingPro’daki analistler, şirketin bu yıl kârlı olacağını ve bunun Greenidge için genişleme için yeni sermaye sağlama açısından bir varlık olabileceğini iddia ediyor.

Greenidge’in finansal durumunu ve potansiyelini daha derinlemesine incelemek isteyen yatırımcılar https://www.investing.com/pro/GREE adresini ziyaret ederek daha fazla InvestingPro İpuçlarına erişebilirler. Bilinçli yatırım kararları vermenize yardımcı olabilecek bilgiler sunan 12 ek ipucu daha vardır. Yıl boyunca InvestingPro’ya abone olmak isteyenler PRONEWS24Kupon kodunu kullanarak yıllık veya iki yıllık Pro ve Pro+ aboneliklerinde ek %10 indirimden yararlanabilirler.

Bu makale yapay zeka desteğiyle oluşturulmuş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

eynesilajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu