Haber

Hamas lideri Ali Baraka: Düşman birçok cepheden pusuya düşürüldü ve ağır kayıplar verdi

Bölge kuşatma altında, internet ve cep telefonu hizmetleri kesiliyor. Gazze En yoğun bombardıman 21’inci günde yaşandı. İsrail ordusu sözcüsü Daniel Hagari kara kuvvetlerinin Gazze Dün gece operasyonlarını genişlettiğini ve bombardımanın arttığını açıkladı. Peki Hamas cephesinde durum ne?

“DÜŞMAN SIRASINDA AĞIR KAYIPLAR OLDU”

İsrail’in dün geceki kara saldırılarına ilişkin açıklama yapan Hamas Lideri Ali Baraka, “İşgal güçlerinin Gazze Şeridi’ne üç cepheden başlattığı kara saldırısı başarısızlıkla sonuçlandı. Düşman asker ve teçhizat açısından ağır kayıplar veriyor. Düşman Filistin direnişinin birçok cephede hazırladığı pusuya düştük.” “Saldırıyı püskürtmek için Kornet füzeleri ve Yasin füzeleri kullanıldı, düşmanın tekrar denemesini bekliyoruz. İşgal altındaki İsrail, yaralı ve ölüleri savaş alanından tahliye etmek için helikopter kullandı” dedi.

2 MİLYON KİŞİ İLE BAĞLANTI TAMAMEN KESİLMİŞTİR

Çatışmaların başladığı tarihten bu yana ilk kez Gazze’yi bu kadar yoğun bir şekilde bombalayan İsrail ordusunun saldırılarının ardından Gazze’deki tüm telefon ve internet hizmetleri durduruldu. Bölgedeki 2 milyon insanla tüm bağlantılar kesildi.

ABD’DEN İSRAİL’E DESTEK

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, ”İsrail’i desteklemeye ve ihtiyaç duyduğu mühimmatı sağlamaya devam edeceğiz. “ABD’nin İsrail’e kırmızı çizgi çekmediği” belirtilirken, İsrail ordusunun Gazze’ye yönelik kara operasyonunu genişleteceğini açıklamasından önce İsrail’in ABD’ye bilgi verip vermediğine değinilmedi.

İSRAİL’E ‘CERRAHİ’ OPERASYON ÇAĞRISI

Washington Post’un beş ABD’li yetkiliye dayandırdığı haberine göre Biden yönetimi, İsrail’i Gazze Şeridi’ne büyük bir kara saldırısı planını yeniden değerlendirmeye ve Hamas’a yönelik amaçlı baskınlar düzenleyerek ve uçak kullanarak daha “cerrahi” bir operasyon başlatmaya çağırıyor. ve özel harekat kuvvetleri. Sizi seçim yapmaya davet ediyor. ABD’li yetkililer ayrıca kara operasyonunun Gazze’de tutulan mahkumların serbest bırakılmasına yönelik müzakereleri raydan çıkarabileceğinden de endişe ediyor.

İRAN’DAN KAMERA KESİLDİ

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahian, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu toplantısı için bulunduğu New York’ta ABD Ulusal Halk Radyosu’na konuştu. İran’ın bölgede savaş istemediğini ve bu konuda üzerine düşeni yapmaya çalıştığını kaydeden Abdullahiyan, “Bölgedeki durum son derece karmaşık ve tehlikeli. 7 binden fazla Filistinli sivilin hayatını kaybetmesi, İsrail rejiminin saldırıları bölge için ağır bir durum. Tüm tarafları itidalli davranmaya ve ateşkese varmaya çağırıyoruz.” “Sizi bunu yapmaya çağırıyoruz” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu