Haber

İzmir Kahve Fuarı kapılarını açtı

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen İzmir Kahve Fuarı. Önder Tunç Soyer, ” türkiyeözellikle kahve ekipmanlarında ihracatçı konumundadır. türkiyeİzmir Kahve Fuarı, Türkiye’nin ve İzmir’in bu dev sektörden daha fazla pay alması için çok önemli bir rol oynayacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin İZFAŞ ve SNS Fuarcılık işbirliğiyle düzenlediği İzmir Kahve Fuarı bugün kapılarını Fuar İzmir’de açtı. Sektörün önde gelen firmalarının, farklı makine, ekipman ve kahve sektörünün ihtiyaç duyduğu öğütücüden kavurma makinesine kadar kahve ile ilgili her şeyin yer aldığı fuar dört gün boyunca gerçekleşecek. Fuarın açılış konuşmasını İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, eşi Neptün Soyer, İzmir Ticaret Odası Yürütme Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, Dışişleri Bakanlığı İzmir Temsilcisi ve Büyükelçi Naciye Gökçen Kaya, Kosta Rika Ankara Büyükelçisi Gustavo Campos. Fallas, İZFAŞ Genel Müdürü Canan Karaosmanoğlu Alıcı, SNS Fairs Kurucu Ortağı Saruhan Simsaroğlu, sektör temsilcileri ve basın mensupları katıldı.

SOYER: BU TOPRAKLARIN UMUTLARINI YÜKSELTMEYE DEVAM EDECEĞİZ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “İzmir Kahve Fuarı’na ev sahipliği yapmamızın çok temel bir nedeni var. İzmir ekonomisinin büyümesine katkı sağlamak. Ülkemizde ve şehrimizde refahı artırmak ve bu refahı adil bir şekilde paylaşmak. ve adilce… Hepimizin bildiği bir gerçek var. : Bugün türkiye En büyük sorun ekonomik kriz. Bugün bu yaraya tuz basmak için buradayız. Fuarcılık alanında ülkemize öncülük etmeye, bu toprakların refahını ve umudunu artırmaya devam edeceğiz.”

“KAHVENİN UZUN YOLCULUĞU İZMİR KAHVE FUARINDA”

Kahvenin tarih boyunca dünyanın en değerli ticaret eserlerinden biri olduğunu belirten Önder Tunç Soyer, “Bugün dünyanın neresine giderseniz gidin kahvehaneler ve yeni nesil kahvehaneler insanlara hizmet ediyor. Kahve 70’den fazla ülkede yetişiyor. ülkelerde insanlığın ortak mirası haline gelmiştir.Sadece tüketilen içeceklerden değil, dünyanın en büyük ekonomilerinden biridir.Kahve sektörü ülkemizin ihracat ve ithalatında büyük yer tutmaktadır. türkiye Kahve üreten bir ülke olmamasına rağmen özellikle kahve ekipmanlarında ihracatçı konumundadır. Bu ekonomiyi şehrimiz ve Türkiye için büyütmek amacıyla İzmir Kahve Fuarı’nda buluştuk. Ev sahipliğini yaptığımız bu fuarda dünyanın ve ülkemizden gelen departman paydaşları, firmalar ve kahve tutkunları tam ortasında olacak. Kahvenin çekirdekten ilk yuduma kadar olan uzun yolculuğu İzmir Kahve Fuarı’nda olacak. İzmir Kahve Fuarı, Türkiye’nin ve İzmir’in bu devasa şubeden daha fazla pay alması için çok değerli bir rol oynayacaktır. Bir kahvenin 40 yıllık hafızası vardır derler. Bu yüzden bugün burada bulunan herkese, tüm katılımcılara ve kahve departmanının değerli paydaşlarına teşekkür etmek istiyorum.”

SNS Fuarcılık Kurucu Ortağı Saruhan Simsaroğlu, “Kahvede İzmir’in çok değerli bir yeri var. Firmalarımız ihracat yapmanın yollarını arıyor. Verimli bir fuar olmasını diliyorum.”

SON İKİ GÜN KAHVE HAYRANLARINI DA KARŞILAYACAK

İzmir Kahve Fuarı, Türkiye’den ve dünyadan ziyaretçileri için sektörün tüm bileşenlerini bir araya getirecek. 10:00-20:00 saatleri arasında ziyarete açık olan fuar, ilk iki gün profesyonel ziyaretçileri, son iki gün ise profesyonellerin yanı sıra kahve tutkunları ve sevenlerini ağırlayacak.

‘Demleme ve Tadım Aşaması’ ile ‘Kavurma Aşaması ve Uygulama Alanı’nda yer alacak olan fuarda kahve kavurma ve demleme gibi etkinlikler de yer alacak ve birbirinden değerli isimleri ziyaretçilerle buluşturacak. ‘Bira Yapma ve Tadım Aşamasında’ Atilla Narin, Aykut Yaşar, Ayşen Üçcan Keskinkılıç, Elif Ünal, Ercan Turan, İsmail Gökcan, İsmet Demir, Levent Öncü, Mert Dinler, Sam Çeviköz, Orkun Üstel gibi isimler bir araya gelecek. farklı etkinliklerde ziyaretçiler. Pahalı isimler, kahvenin demlenmesinden kahvehane açarken nelere dikkat edilmesi gerektiğine, kahve ekipmanlarından 3. dalga kahve akımına ve Türk kahvesinin 500 yıllık hikayesine kadar pek çok farklı konuda söyleşi ve atölye çalışmaları yapacak. Kavurma Sahnesi ve Uygulama Alanı’nda ise Aykut Yaşar, Şahin Demirden, Müjdat Aydın ve Yuri Stalmakhou ile Şerif Başaran kahve kavurma ve teknikleri ile ilgili farklı etkinlikler gerçekleştirecek. Fuarla ilgili tüm bilgilere ve detaylı etkinlik programına ‘kahvefuari.com’ adresinden ulaşılabilir.

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu