Haber

Madenciler enkazdan kurtardıkları aileyi ziyaret etti

Madenciler enkazdan kurtardıkları aileyi ziyaret etti

HATAY’da 6 Şubat depreminde enkaz altında kalan Tuğçe Gövtaş, kızları Eylül ve Ecem Gövtaş ile onları kurtaran madenciler Yasin Sever, Ertan Akar ve İlyas Açıkgöz bir araya geldi.

Kahramanmaraş merkezli depremde arama kurtarma çalışmalarında görev alan madenciler Yasin Sever, Ertan Akar ve İlyas Açıkgöz, Hatay’da depremin birinci yıl dönümünde enkaz altından kurtardıkları depremzede ailesini ziyaret etti. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Tuğçe Gövtaş ile kızları Eylül ve Ecem’i enkazdan kurtaran madencilerle ailenin buluşmasını sosyal medya hesabından paylaştı.

Türkiye Taşkömürü İşletmesi Kozlu İşletmesi Taahhütlü Sahalar Baş Mühendisi Yasin Sever, “Hatay’da o günün şartlarında öğretmen lojmanında 6 kişi çalışıyordu. 3 kişiyi Veli’nin ailesinin yaşadığı bölgeye gönderdik. Ben de çalışmaya devam ettim. Öğretmen yurdu. Allah bize bereket verdi ve 2 çocuğumuzu da oradan getirdik.” “2,5 saatlik çalışmayla anneyi sabah 05.40’ta sağ salim kurtardık. Bu bizim için büyük bir mutluluktu” dedi.

‘ONLAR BENİM DE KAHRAMANLARIM’

Elindeki kazmayla Tuğçe ve kızlarını enkazdan kurtaran madenci Ertan Akar, 1 yıl sonra buluşmanın mutluluğunu, “Ben onların kahramanıyım ama onlar da benim kahramanım” diyerek paylaştı.

Tuğçe Gövtaş, enkaz altından kendisine ulaşan Ertan Akar’a da vefa borcu olduğunu belirterek, “Benimle konuşan adam kimdi? Tanımadığım bir insan bu kadar güzel seslenebilir mi?” Tuğçe kızım, benim de 2 kızım var, bekle kızım.’ “Bunu bir yabancının yapabileceğini düşünmüyorum. ‘Bunları bulmam lazım’ dedim. Sonunda onları buldum ve bulduğuma sevindim, bu bir vefa borcuydu. Onlar benim kardeşim oldular” dedi.

‘MADENCİ KARDEŞLERİM VARDI’

Deprem sırasında gece vardiyasında görev yapan baba Veli Gövtaş, ailesini kurtaran madencilere hayatlarını borçlu olduklarını belirterek, “Benim üç erkek kardeşim var, artık daha çok var. Karadenizli kardeşlerim var, madenci kardeşlerim. Aileme bir aile daha ekledim.”

6 Şubat depreminde çalışan 9 bin 798 madenci, 324 vatandaşı enkazdan sağ çıkardı.

haberkarpuzlu.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu