Haber

MALATYA’DA EVLERİ YOK VE HASAR GÖRENLER TAŞINDI

Evleri yıkılan ve ağır hasar gören MALATYA’nın bazı vatandaşları şehri terk ediyor. Depremzede Hatice Arslan hiç gitmem dedim çok sevdim bu şehri. Denizli’de kardeşimin yanına sığınacağım dedi.

Malatya’da çok sayıda ev depremde yıkıldı ve hasar gördü. Evleri yıkılan veya hasar gören vatandaşların bir kısmı şehri terk ediyor. Hasar gören evlerden eşyalarını kamyonlara yükleyenler, yakınlarının bulunduğu başka şehirlere veya memleketlerine taşınıyor. İl merkezindeki evi ağır hasar gören Hatice Azat Öğretmen, Evimiz ağır hasarlı oturamıyoruz. Can kaybı yok çok şükür. Allah sonumuzu hayr etsin. Bu eşyaları yeni evli kardeşime göndereceğim. Ben iyiyi göremedim bari o görsün. Denizli’de diş hekimi olan kardeşimin yanına sığınacağım. Malatya 5-10 yılı aşkındır. Burada kalırsam iş yok, güç yok. Midemi neyle dolduracağım? Gitmek zorundayım. 10 yıldır burada yaşıyorum. Asla gitmem dedim, bu şehri çok sevdim. Dairemiz bir aile apartmanıydı. Biz mal peşinde değiliz, nakliyeciler mal peşinde değil. Hafızası var. 2 kedim oldu evde 5 gün karda bekledim. Onları kurtardım. Aldım ve kaçtım. Çalıştım, çalıştım, ev aldım. Allah verdi, Allah aldı dedi.

Ordu’da köyüne döneceğini söyleyen Dursun Şileci (68), şunları söyledi: Ölenlere Allah’tan rahmet, kalanlara şifalar. Evimiz darmadağınık ve yıkılmıştı. Kurtardığımız eşyaları kurtardık, geri kalanı üzerinde çalışıyoruz. Ordu’daki köyüme gidiyorum, daha dönmeyeceğim. Bu kaygıyla artık burada yaşayamayız. 25 yıldır buradayım. Bu musibeti Allah verdi, verdikten sonra yaşamak zorlaştı. Hayatlarımız bir gecede değişti. Herkesin hayatı değişti, Allah herkesi korusun. Yakınımızda kayıp yok. İlk depremden sonra dışarı çıktık. İkinci beyin sarsıntısında olan da buydu. “Ailece kalıyorduk, 5 kişiydik” dedi.

kozlukhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu