Teknoloji

Meta Temettü Dağıtacak! İşte CEO Mark Zuckerberg’in Alacağı Ödüller

Meta’dan yapılan açıklamalarda hissedarlara temettü ödemesi yapılacağı belirtildi. Bu açıklamayla birlikte 350 milyon hisseye sahip olan CEO Mark Zuckerberg’in alacağı fiyat da belli oldu.

Borsada işlem gören şirketlerin yatırımcılarına yaptığı temettü ödemeleri değerli bir gelir sağlar. Bunun bir örneği Meta’nın yaptığı açıklamada görüldü. Öyle ki Meta, açıklamasında hissedarlara temettü ödeneceğini belirtmişti. Şirkette 350 milyon hisseye sahip olan Meta kurucu ortağı ve CEO’su Mark Zuckerberg de temettü ödemesi sayesinde ciddi bir gelir elde edecek.

Meta, Mark Zuckerberg’e 700 Milyon Dolar Ödeyecek

Temettü ödemesi karşılığında CEO Mark Zuckerberg’e yapılacak ödeme 700 milyon dolar olacak. Son dönemlerde hisse değeri artan Meta, sahibi Mark Zuckerberg’i dünyanın en zengin beşinci kişisi yaptı. Temettü ödeyerek kişisel servetini artıracak olan CEO, diğer hissedarların da kazanmasını sağlayacak. Meta bugüne kadar herhangi bir temettü ödemesi yapmazken, yapılacak ödeme şirket açısından ilk olacak. Hatırlatmak gerekirse Mark Zuckerberg’in 350 milyon hissesi olmasına rağmen şirketteki payı sadece yüzde 13.

Meta paylaşım değerlerinin son 6 aydaki performansı

Hisse değerlerinin 2023 yılında yüzde 200 artması temettü ödemelerinin de yüksek olmasını sağladı. Mart ayından itibaren her çeyrekte temettü ödemesi yapılması planlanıyor. Bu durum hisse değerinin daha da artmasına neden olabilir. Çünkü borsa yatırımcıları için temettü ödemeleri yatırımda büyük bir faktördür. Meta paylaşımlarına daha fazla kişinin ilgi göstermesi değer açısından güç yaratabilir. Zira fayda ve temettü duyurusunun hemen ardından Meta hisselerinde yüzde 11 oranında artış kaydedildi. Perşembe günü yapılan açıklamada çeyrek dönem karının beklentilerin üzerinde çıkması şirkete ekstra ivme kazandırdı. Açıklamalara göre şirketin son çeyrekteki karı 39 milyar dolara ulaştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu