Teknoloji

Nintendo’nun yeni konsolu için geliştirme! Beklenenden geç geliyor

 
Nintendo tarafından kullanıcılara sunulan Switch konsolu, Mart 2017’de piyasaya çıktı ve yıllar içinde iyi satışlar yapmaya devam etti. Ancak rakip markalar sistemlerini daha güçlü hale getirmeye devam ettikçe mevcut konsol da çağının belirtilerini göstermeye başlıyor. Bu durumdan dolayı Nintendo yeni bir konsol geliştirmeye başladı ancak konsolun üretimi şu anda tamamlanmadı.
 
Raporlar, yeni konsolun ne zaman piyasaya sürüleceğini ortaya koyuyor
 
 
 
Nikkei Asia’dan gelen yeni bir rapor, Nintendo’nun bir sonraki konsolunun üretiminde rastgele bir sorun olmadığını belirtiyor. Bu sorunsuz geliştirme sürecine rağmen, yeni konsolun şu anda piyasaya sürülmeye hazır olmadığı bildiriliyor. Raporda konsolun 2024 ilkbaharından (ilkbaharından) önce çıkmayacağı belirtiliyor.
 
Switch konsolunun altıncı yılına girmesiyle Nintendo, sistem satışlarının yavaşladığını itiraf ediyor. Buna göre şirket, 2024 mali yılında yaklaşık 15 milyon konsol satmayı bekliyor ve hedefliyor. Bu satış hedefi etkileyici bir rakam olsa da geçen mali yılda satılan 17,97 milyon Switch konsoluna kıyasla yıllık bazda yüzde 16,5’lik bir düşüş.
 
Nintendo ise “Switch konsolunun lansmanından bu yana iyi satış yaptığını ancak son zamanlarda yavaşladığını” bildirdi. Ayrıca, “Switch konsol satışlarını elinden geldiğince yükseltmeyi” planladığını belirtiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu