Ekonomi

Norm Bağlantı Elemanları 2026’da 275 milyon euro ihracat hedefliyor

Sektörün lider kontakt elemanları üreticisi olduklarının altını çizen Norm Holding Yürütme Konseyi Başkanı M. Fatih Uysal, 2022 yılı itibarıyla euro bölgesi ülkelerinin toplam ihracatlarındaki payının ciro ve tonaj bazında yüzde 74’e ulaştığını belirtti.

İsveç’te Ford, Volkswagen Group, AUDI, Porsche, Jaguar, Land Rover, Fiat, Renault, Mercedes Benz Türk, Daimler, MAN, Toyota, BMC, Türk Traktör, Volvo ve Scania, PSA ve Amerika’nın bir numaralı elektrikli araç üreticisi Fatih Uysal, Türkiye ile çalıştıklarını belirten, başta Almanya, Fransa, İngiltere, Belçika, Hollanda, Polonya, İtalya, Brezilya, Meksika, Rusya ve Çin olmak üzere 50 ülkeye ihracat yaptıklarını söyledi.

Uysal, “Dünyanın otomotiv devlerine ilişki unsurları tedarik ediyoruz. İhracatın toplam ticaretimiz içindeki payını her geçen yıl artırmayı hedefliyoruz. İç piyasada; Ciro olarak 2022 yılı beklentilerimiz seviyesinde geçti.

Türkiye, İtalya, Almanya, Hindistan, Kore, Tayvan, İspanya, Avusturya, Bosna ve Bulgaristan ana tedarik ülkelerimizdir. Ağırlıklı olarak Türkiye’den tedarik etmenin yanı sıra hammadde, makine, yardımcı ekipman ve kesim için yurt dışından da tedarik sağlamaktayız. Yerli tedarikçilere yaptığımız harcama yüzde 48 iken, yabancı tedarikçilere yaptığımız harcama toplamın yüzde 52’si.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu