Haber

Okan Buruk: Galatasaray Avrupa’da başarıya ulaşmak istiyor

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, “Hak ettiğimiz galibiyeti aldık. Ondan sonra Avrupa maçı var. Orada da başarı istiyoruz. Galatasaray’ın genlerinde olan Avrupa’da başarıyı yakalamak istiyoruz. Sparta Prag’ı kazanmak istiyoruz” dedi. kibrit.”

Süper Lig’in 25. haftasında Galatasaray, sahasında Başakşehir FK’yı 2-0 mağlup etti. Maçın ardından Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Maça iyi başladıklarını ve ilk yarıda attıkları gollerle karşılığını aldıklarını belirten Okan Buruk, “Maça başlangıcımız taraftara ve stada yakışır bir başlangıç ​​oldu. Maç sonuna kadar coşkuyla oynadık. İlk yarıda topa sahip olmamız, rakip kaleye ataklarımız sayesinde iyi bir ilk yarı geçirdik. ve 2. yarıda -0 ile sonuç aldık. İkinci yarıdan da pek memnun değildim. İlk yarıda daha az ürettik. Rakibe kalemize gelme şansı verdik. Sonraki maçta daha iyi olmamız lazım. Rakibimizin ne oynayacağını, nasıl değişiklik yapacağını biliyorduk. Rakibin baskı yapması. Rakibe karşı nerede duracağımız, nerede oynayacağımız bunların hepsi doğruydu. Hak ettiğimiz galibiyeti aldık. Bundan sonra Avrupa maçı var. Orada da başarı istiyoruz. Başarı elde etmek istiyoruz. Avrupa’da Galatasaray’ın genlerinde olan Sparta Prag maçını kazanmak istiyoruz. Maç sonrası doktor Nelsson, “Kendisiyle konuştuk. Denetimler yapılacak. Maç gününe kadar çok değerli bir şey bulunmazsa tamamlanacağını düşünüyorum” dedi.

Ankaragücü maçının oynanacağı stadın zemini nedeniyle değiştirilmesi gerekip gerekmediği konusunda düşüncesi sorulan Okan Buruk, “Sıkı fikstür devam ediyor. Buradaki yerler değer kazanıyor. Türk futbolu için değerli. Türkiye Kupası maçının orada oynanmasının yanlış olduğunu düşünüyorum. Büyük sakatlıklar olabilir. Ankaragücü’nden Emre Hoca da zeminin kötü olduğunu söyledi.” Kötü durumdan şikayetçi oldu. Ankaragücü topa sahip olan bir takım. Zeminin kötü olması onlar için kötü. Sadece 4 büyük oyuncunun oyuncusu yok. Bunların çoğu milli oyuncular. TFF’nin ligin marka değerine sahip çıkması gerekiyor. En doğru kararı burada vereceklerini düşünüyorum. 8, 9 gün “Üssün buna toplanacağını düşünmüyorum. Kararı TFF verecek. Nerede olursa olsun oynarız. Ama önemli olan oyuncuların sağlığı. Oyuncuların olduğu bir yerde oynarsak” Sakatlanacaksın, bu TFF’ye yazılacak bir şey” dedi.

“2-0’I KORUMAK İSTEDİĞİM İÇİN BİR FORVET DAHA ALDIM, OYUN OLMAYIN”

Buruk, 2-0’dan sonra sanki skoru koruyormuş gibi oyunu engellemek için ikinci forveti oyuna soktuğunu belirterek, şöyle konuştu:

“Oyun planında rakip defans oyuncularının da takip edeceğini biliyorduk. Mertens ve Icardi’nin çıkıp alan yaratması üzerinde çalıştığımız şeylerdi. Barış ve Kerem’in vereceği destek de planlarımız arasındaydı. Topu önde tutamadık ve geriye yaslandık. Özellikle bir forvet daha aldım. Sanki 2-0’lık skoru korumak istiyorlarmış gibi oyunu engellemek için. Bazen oluyor bu. Rakip çok fazla oyuncuyla geliyor. Biz Ayrıca çok fazla pas şansı yakaladılar. Pastan pasa hücum ettiler. İlk yarının sonunda kalemize geldikleri yerler oldu. “Orta tercihlerimizde kaliteyi yükseltmemiz lazım.”

“KÖHN’Ü RİSKE ATMAK İSTEMİYORUM”

Yeni transfer Köhn’ü birdenbire oyuna sokmak istemediğini belirten Okan Buruk, “Köhn daha dün geldi. Kısa bir antrenman yaptı. Onu birdenbire oyuna sokmak istemedim. Berkan da orada.” Deniz’i tanıyan bir oyuncu. Kısa bir süre çalıştığı için onu fiziksel olarak riske atmak istemiyor.” “İstemedim. Bir süre düşündük. Aurier’in yarın final maçı var. Onu buraya çabuk getireceğiz, kadroda olacak mı, önce mi oynayacak yoksa sonra mı oynayacak. Bakacağız. Oyuncularımızın durumu ortada” dedi.

Karşılamanın ardından Mauro Icardi’nin neden hemen soyunma odasına gittiği sorulan Okan Buruk, şunları söyledi: “Forvet doyurulmak ister. Bunu bazen arkadaşları yaratır, bazen kendisi. Gol atamayan forvet mutsuz olur, bu olur.” Normal. Oyunumuza destek vermeye çalıştı. Ceza sahası içerisinde çok net pozisyonlar alamadı. 1 veya 2 tane net top getirmeyi başardık. Ona daha fazla net top getirmemiz lazım. Yüzde 100’de değil. Kendini buluyor. Ciddi bir sakatlığı vardı. Artık ayağından dolayı daha az ağrı çekiyor. İğnesiz oynayabiliyor. Böyle bir dönemde takımla birlikte. Bu onun için. “Bu onun gelişimini gösteriyor. Fiziksel olarak çok daha iyi olacak. Getirdiğimiz topların karşılığında mükemmel bir skor durumu yaratamıyoruz. Bu geliştirmemiz gereken bir şey. Bunu Trabzon’da yaptık. Farklı bir galibiyet aldık. Diğer maçlarda biraz eksik kaldık” dedi.

“UZAK OLACAĞINI BİLMİYORUM”

Gol farkının sezon sonunda şampiyonu belirleyip belirleyemeyeceği ve bunun için ayrı bir çalışma yapıp yapmadıkları sorulan Okan Buruk, şöyle konuştu: “Her iki grupta da kazanıyoruz ama ligde ne olacağı belli değil. Ligde asıl hedef puan farkıyla öne geçmek. Bugün maçlarımızı kazanırsak şampiyon oluruz. 6 maç üst üste kazandık. Rakip kaybeder mi? Kaybeder miyiz bilmiyorum. İkisi de Gruplar son dakika golleriyle kazandı. Amacımız maçlarımızı kazanarak orada olmak. Gol farkı olur mu bilmiyorum. Girdiğimiz durumları gole çevirmemiz lazım. İlk maçta kaçırdığımız şeyler var. İkinci yarıda oynadığımız kötü bire birlikler var. Daha fazlasını yapıp gol üretmemiz lazım.” dedi.

“BARIŞ’I BİRÇOK YERDE KULLANMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Barış Alper Yılmaz’ı birçok bölgede oynattıklarını söyleyen deneyimli teknik adam, “Barış’ı savunma alanında ihtiyacımız olduğunda kullandık, bu da ona oyun alışkanlığı kazandırdı. Bu maç öncesinde kasık ağrısı vardı. Oynatıp oynatmamayı düşünürken dün idmana çıktı. Her iki kanatta da oynayabiliyor. Barış “Onu birçok yerde kullanmaya devam edeceğiz. Kendine olan güveni çok daha yüksek hale geldi. Ürettiği gol ve asist sayısı artıyor. Barış’ın gelişiminden mutluyum” dedi.

“OYUNDAN ÇIKTIĞIMIZDA KİMSENİ MEMNUN GÖRMEDİK”

Kupa maçında Zaha’nın oyundan çıkarken verdiği tepkinin insani bir durum olduğunu, mutlu bir şekilde oyundan çıkan bir oyuncu görmediğini belirten Buruk, “Oyuncularımız çok değerli. Hepsi çok özel. İyi oyuncular. Kendi sahalarında ve Galatasaray forması giyiyorlar.Amacımız onları üst düzeyde kullanmak ve aynı zamanda kendi egolarımızdan ve duygularımızdan vazgeçmemiz gerekiyor.Bütün oyuncularımız grup maçındaki rollerini bilmeli.Biz profesyoneliz. . İmza attıktan sonra az oynamak, çok oynamak diye bir şey yok. En yetkin olanlar oynayacak. Bazen başlayacaksınız, bazen devamında siz gireceksiniz. Bazen insani yansımalar olabiliyor. . Yapmıyorum’ Her tepkiyi kesip üzerine yapıştırmanın doğru olduğunu düşünmüyorum. Oyuncu oyundan çıkınca elbette üzülecektir. Oyundan çıkınca mutlu olan kimseyi görmedik. Üzüntüler olabiliyor. Bunu çok düzeltmemiz lazım. Hızlı bir şekilde, kendim için bir şey yapmıyorum, oyuncuların da bu şekilde yaklaşması gerekiyor. Galatasaray’ın başarısı için herkesin bu görevi üstlenmesi gerekiyor. Herkesin yapısı farklıdır, herkes tezgahtan çıkmaz. 25 farklı oyuncu var. Tepkiler farklı olabilir. Bunları doğru yönetmek gerekiyor. Oyuncuyu iyi tanımak, iyi analiz etmek gerekiyor. Bunlar insani şeyler olacak. Bunu takıma zarar vermeyecek şekilde yönetmemiz gerekiyor” dedi.

“MERTENS’İN YANINDA OLMAKTAN MUTLUYUZ”

Mertens’in sözleşmesinin sezon sonunda bitip bitmeyeceği ve gelecek yıl onunla çalışmak isteyip istemediğinin sorulması üzerine Okan Buruk, şunları söyledi:

“Mertens değerli bir karakter. Sadece oyuncu olarak değil. Sahada da çok akıllı bir oyuncu. Hem top rakipteyken hem de top bizdeyken oyunda gerçek pozisyonlar alabiliyor. Şu an tek amacımız Şampiyonluk var. Devam edecek mi etmeyecek mi, burada mı yoksa başka bir yerde mi yapacak? “Onunla birlikte olmaktan memnuniyet duyuyoruz. Şampiyonluk yolunda önemli rollerden biri olacak. Benim için önemli olan bu. Diğer kısmı ondan duymamız gerekiyor.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu