Ekonomi

SkyCity kara para aklama ihlalleri nedeniyle davayla karşı karşıya

Yeni Zelanda merkezli bir kumarhane işletmecisi olan SkyCity Entertainment Group’un hisseleri, şirketin yan kuruluşu Skycity Casino Management Ltd’nin (SCML) kara para aklamayı önleme düzenlemelerine uymadığı için potansiyel davayla karşı karşıya olduğunu açıklamasının ardından keskin bir düşüş yaşadı. Hisse fiyatı %2,4 kadar düşerek 2,03 Yeni Zelanda dolarına geriledi; bu, 19 Aralık’tan bu yana en büyük tek günlük düşüş oldu.

Yeni Zelanda İçişleri Bakanlığı, SCML’ye karşı, yasayı ihlal ettiği tespit edilmesi halinde 8 milyon Yeni Zelanda Doları’na (yaklaşık 4,91 milyon ABD Doları) kadar para cezasına çarptırılabilecek bir hukuk davası açmaya hazırlanıyor. SkyCity, uyumluluk için gerekli standartları karşılayamamaktan duyduğu hayal kırıklığını dile getirerek departmanın harekete geçmesine yol açtı. Şirket, sorunları çözmek için departmanla yapıcı bir etkileşim içinde olmayı taahhüt etmiştir.

SkyCity, 2021’in sonlarından bu yana kara para aklama ve terörizmin finansmanıyla mücadele hükümlerine bağlılığını güçlendirmeyi amaçlayan bir program uyguluyor. Ancak İçişleri Kara Para Aklamayı Önleme Bölüm Müdürü Mike Stone’a göre, bakanlığın SkyCity’nin uyumluluk çabalarına ilişkin devam eden incelemesinin sonuçları hala beklemede.

Daha önce, Eylül ayında bakanlık, koşulların karşılanmaması nedeniyle SCML’nin lisanslarının geçici olarak askıya alınmasını talep etmişti. SCML, SkyCity’nin Auckland, Hamilton ve Queenstown’daki kumarhanelerinin lisanslarını tutmaktan sorumludur. Önerilen davanın ve devam eden uyumluluk incelemesinin sonucu, şirketin operasyonları üzerinde daha fazla etkiye sahip olabilir.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zeka desteğiyle oluşturulmuş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

sariyahsi-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu