Haber

Son dakika! Başörtüsüne ilişkin anayasa değişikliği teklifi 336 milletvekilinin imzasıyla Meclis’te.

AK PartiMHP ve Büyük Birlik Partisi saflarında yer alan 336 milletvekilinin imzasıyla hazırlanan başörtüsüne ilişkin anayasa teklifi, AK Parti Küme Başkan Yardımcısı Hasret Güçlü ve beraberindeki heyetin önderliğinde bugün Meclis’e getirildi.

“Helâl Alalım”

Teklif komisyona sunulmadan önce AK Parti’den Özlem Zengin açıklamalarda bulundu. “Başörtüsü meselesine paçavra diyenler bu meseleyi hiç anlamadılar. Bu nasıl bir travmadır anlamıyorlar. 90’lara geldiğimizde diğer boyuta geçtik. Nihayetinde şunu söyleyebilirim ki biz , başörtülü kadınlar, dini hassasiyetleri olan insanlar için bir işaretti, geçse de bunları konuşmaya devam edeceğiz.

“BU SORUNU GERÇEKTEN ÇÖZÜYORUZ”

Zengin sözlerine şöyle devam etti: “Bu konuda en çok istediğimiz şey anlaşılsın. Biz aslında bu sorunu özellikle siyasetin gücüyle çözdük. Türkiye’de kanun olarak başörtüsü yasaklayan bir kanun yoktu. bazı temel temel haklardan yararlanmak istediğimizde ortaya çıktı.Bir meslek Görevleri yerine getirmekte zorlandık.Başörtüsü takmak avukatlara ‘mesleğe yakışmayan bir tavır’ denildi.”

Detaylar geliyor…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu