Haber

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Filistin’deki Durum İnsanlık Ayıbıdır

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Kurtulmuş: “Filistin’de 42’nci gününde yaşanan bu durum insanlık ayıbıdır.”

İSTANBUL – Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, “Filistin’de 42’nci gününe ulaşan bu durum insanlık ayıbıdır. Birileri istiyorsa adını koymaktan kaçınmalı. Bu bitmiş bir soykırımdır” dedi. katliamın ötesinde. Bu soykırım tesadüfen bu noktaya gelmemiştir. Bugün gelinen nokta dünya sisteminin zihniyetidir.” “Bu aynı zamanda ülke olarak çöküşünün tarihsel bir sonucudur” dedi.

Altınbaş Üniversitesi Akademik Yılı açılışı Fatma Altınbaş Konferans Salonu’nda düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Protokol konuşmalarının ardından ilk kurs açıldı. Program sonunda idari çalışanlara ve akademik personele performans ödülleri verildi. Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş’a Mütevelli Heyeti Başkanı Ali Altınbaş tarafından plaket takdim edilirken, Rektör Erhan da üzerinde Arapça “Oku” yazan tablo hediye etti.

“İsrail’in de kendini savunma hakkı olduğunu söyleyerek bu zulme açıkça katılıyorlar.”

Törende yaptığı konuşmada Filistin’e yapılanlara ve Serebrenica katliamına değinen Kurtulmuş, “Filistin’de 42’nci gününe ulaşan bu durum insanlık ayıbıdır. Birileri istiyorsa adını vermekten çekinsin. Bu, katliamın ötesine geçmiş bir soykırımdır.Bu soykırım bu noktaya tesadüfen gelmemiştir.Bugün gelinen nokta dünyadır.Sistemin zihinsel olarak çöküşünün de tarihi bir sonucudur.Bugün ne yazık ki şunu tahmin ediyoruz: ölü sayısı 15 bine ulaştı. O ulaşılmaz yıkıntıların altında bunun en az 3-4 katı insan olduğunu görüyoruz. Ben bu konuyu konuşmaya bile utanıyorum. 3-4 gün önce hepiniz bakar mısınız? Sanırım izlediğiniz bu zulme? Adam hastaneyi kasten bombalıyor. Hastanedeki yoğun bakım ünitesinin solunum tüplerini bombalıyor. 30 çocuk kuvözde çığlık atarak, insanlığa bakarak ölüyor. Maalesef öyleler. -çağdaşları çağırdılar ve kendilerini bir yere koydular. Bu zulme karşı sessiz kalmak şöyle dursun, İsrail’in de kendini savunma hakkı olduğunu söyleyerek bu zulme açıkça katılıyorlar. Bu insanlık adına bir utançtır. Bu ciddi suçlardan sadece Netanyahu ve çetesi değil, onları destekleyen herkes tarih önünde sorumludur. Batılı ülkelerin çoğu bu konuda sessiz kalıyor. Serebrenica katliamında Avrupa’nın ortasında 9 bin Boşnak katledilirken Batı bir kez daha gözlerini, kulaklarını kapadı ve görmezden geldi. “Birleşmiş Milletler tarafından güvenli bölge olarak ilan edilen bir yerde, Hollanda askerlerinin yönetimindeki bir batarya fabrikasına sığınan 9 bin kadın, çocuk ve yaşlı Boşnak, oradaki kasaplar tarafından katledildi.”

Altınbaş Üniversitesi Rektörü Prof. Bugüne kadar katledilen 13 bin 500 canı, yıkılan camileri, hastaneleri, kiliseleri, bombalanan pazar yerlerini, üniversiteleri, okulları görmezden gelindi.” “Yerleşimlere karşı başlarını kuma gömenleri vicdan sahibi hiç kimse unutmayacaktır” dedi.

Törene, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Bağcılar Kaymakamı Abdullah Uçgun, Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, Bahçelievler Kaymakamı Mehmet Boztepe, Altınbaş Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Davet Erhan, Mütevelli Heyeti Başkanı Ali Altınbaş, çok sayıda öğretim üyesi ve öğrenci katıldı.

alacakayahaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu