Haber

TDP Genel Başkanı Sarıgül: “Ülkemizin geleceğini teminat altına almanın birinci şartı nitelikli eğitimdir”

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Lideri Mustafa Sarıgül, “Ülkemizin geleceğini teminat altına almanın birinci şartı nitelikli eğitimdir” dedi.

TDP Genel Merkez Binasında gerçekleştirilen toplantıda gündeme dair değerli hususlar hakkında açıklamalarda bulunan Mustafa Sarıgül enflasyona değinerek, “Bu ülkede 36 ay taksitle otomobil satılırdı, mesken satılırdı fakat mont satılacağı aklıma gelmezdi. Gençler bir montu almak için 36 ay taksit ödemek zorunda kalıyor bu gençler montu mu düşünecek, eğitimlerini mi düşünecek. 1 TL madeni paranın maliyeti 2 ile 3 TL ortasında değişiyor. Geldiğimiz duruma bakın. Van’da İranlılar mutlu, Edirne’de de Bulgaristan’dan gelenler mutlu. Bizimkiler de seyirci olarak bakıyor. Eskiden 1 kg baklavayı 20 TL’ye alırdık artık bir tane baklava olmuş 20 TL, bu gençler baklavayı nasıl yiyecek” diye konuştu.

“500-600 canlımıza bir işçi görevlendirirseniz o işçi tek başına cinnet geçirir”

Sokak hayvanlarına yönelik şiddetin son bulması gerektiğine dikkati çeken Sarıgül, nitelikli eğitimin önemini vurgulayarak, “İnsanla hayvanı karıştırmak, kim daha ehemmiyeti tartışması yapmak kadar anlamsız bir şey yok. Her canlı değerlidir, her canlıyı korumak iktidarın misyonudur. Tabiatta yaşayan insanların ne kadar canı varsa, tabiatta yaşayan hayvanların, kedilerin, köpeklerin ve kuşların da o kadar canı vardır. Hayvan barınaklarındaki çalışan işçiye gerekli eğitimi vermezsek, gerekli hayvan sevgisini onlara vermezsek o misyonda herkes çalışamaz. 10 kediye bir eleman 10 köpeğe bir eleman, siz 500-600 tane tabiatta yaşayan canlımıza bir işçi görevlendirirseniz o işçi tek başına cinnet geçirir. Kötüleyip karalayıp kenarda bırakmak değil, onları da kesinlikle eğitmek bizim vazifemizdir. Ülkemizin geleceğini teminat altına almanın birinci kuralı nitelikli eğitimdir. Nitelikli eğitim demek; güzel bir ekonomi demektir, demokrasiye sonsuza dek sahip çıkmaktır, liyakat ve adalet demektir, sporda ve sanatta ileri gitmek demektir, hayvanları doğayı ve çevreyi korumaktır” tabirlerini kullandı.

TDP Merkez Binasında gerçekleştirilen toplantı, Sarıgül’ün kent dışından gelen öğrencilerle görüşmesinin akabinde sona erdi. – ANKARA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu