Ekonomi

TOKİ konut çekilişi heyecanı Bartın’da yaşandı

TOKİ’nin Bartın’a yapacağı 850 konut için kura çekimi yapıldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği çekilişte hak sahipleri büyük mutluluk yaşadı.

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi olan ‘İlk Evim İlk İş Yerim’ projesi kapsamında Bartın’da 400, Amasra’da 100 ve Kozcağız’da 350 olmak üzere toplam 850 konut, inşa edilecek.

TOKİ tarafından yapılacak 850 konut için hak sahiplerinin belirlenmesi amacıyla Bartın Halk Eğitim Merkezi salonunda kura çekimi yapıldı. Konutlar için 16 bin 689 başvuru geçerli oldu. Kura çekimine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Çekilişin yapıldığı salon tamamen doluyken, çok sayıda vatandaş binanın dışına kurulan dev ekranda kura çekilişini takip etti.

Kura çekimi öncesi konuşan Bartın Valisi Nurtaç Arslan, “Bugün Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin en önemli ve en önemli projesi olarak açıklanan ‘İlk Evim İlk İş Yerim’ Projesi’nde vatandaşlarımızı ev sahibi yapma yolunda önemli bir adım atıyor. Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi.Öncelikle kura törenimize hoşgeldiniz.Sosyal devlet olma anlayışının gereği olarak çok sayıda konut, kamu hizmet binası ve sosyal tesis yapılmıştır. TOKİ’nin son 20 yılda ülkemize ve ilimize kazandırdığı “İlk Evim İlk İşyerim Projesi” ile gerçekleştirilecek konut ve işyeri seferberliği ile halkımızın konut ve işyeri sahibi olması kolaylaşacak, ve kira ödemek için mülk sahibi olabilecekler. Bilindiği gibi Cumhurbaşkanımızın açıkladığı Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesine orta sıralarda başvurular geldi. 14 Eylül-31 Ekim. Ülkemizin genelinde olduğu gibi. İlimizde projeye vatandaşlarımız yoğun ilgi gösterdi. Bugün Bartın Merkez’de 400, Amasra’da 100 ve Kozcağız’da 350 olmak üzere toplam 850 konut için kura çekeceğiz. 400 konut için 13930, 100 konut için 1553 ve 350 konut için 1206 vatandaşın başvurusu kabul edildi. Yakında çekilecek kura ile bugün burada ev sahibi olacak tüm vatandaşlarımıza hayırlı yuvalar diliyorum. Allah ödeme kolaylığı versin. Çekilişte adı geçmeyenlerin de gönlünde bir an önce yer ihsan etmesini Yüce Rabbimden niyaz ediyorum. Bu duygu ve inançla, böyle bir projenin hayata geçmesine öncülük eden Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve koordinatörlüğünü üstlenen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Murat Kurum’a şükranlarımı sunuyor, teşekkür ediyorum. projenin ilimizde hayata geçmesinde emeği geçen herkes.”

Konuşmaların ardından başlayan kura çekiminde birincileri belirleyen topları Bartın Valisi Nurtaç Arslan çekti. Çekilişten isimleri çıkarılan vatandaşlar büyük sevinç yaşarken, telefonla aradıkları yakınlarıyla mutluluklarını paylaştı.

Emekliler kategorisinden başvuru yapan ve yapılan çekiliş sonucunda ev sahibi olmaya hak kazanan Ahmet Yılmaz, “Çok memnunum. Bu benim üçüncü katılımım. Bu üçüncü katılımım. Bugün oldu. .Allah devleti korusun.Aksine diyecek bir şeyimiz yok.” – BARTIN

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu