Ekonomi

TürkTraktör’den üretim ve ihracat rekoru

TürkTraktör, Ocak-Mart dönemini kapsayan üç aylık dönemde üretim, ihracat ve toplam satışlarda yeni rekorlara imza attı. Bir önceki yılın ilk çeyreğine göre üretimde yüzde 19, ihracatta yüzde 15 ve toplam satışlarda yüzde 27 artış oldu. Yılın ilk çeyreğini 1 milyar 398 milyon TL net kârla tamamlayan TürkTraktör’ün faaliyet kâr marjı yüzde 18,3, FAVÖK marjı yüzde 19,1 oldu. Şirketin toplam cirosu 9 milyar 523 milyon TL’ye yükseldi.

TürkTraktör Şirket Lideri Aykut Özüner, başarılı bir yıl geçirdikleri 2022’nin ardından 2023 yılına rekorlarla başlamanın gururunu yaşadıklarını belirterek, “Çiftçilerimizin bir numaralı tercihi olmaya devam ediyor, yılın ilk çeyreğinde de Türkiye traktör pazarındaki liderliğimizi kesintisiz olarak 17. yılına taşıyoruz. Üretim, ihracat ve toplam satışlarda elde ettiğimiz en iyi ilk çeyrek sonuçlarıyla rekorlarımıza yenilerini ekledik. ‘Bugün attığımız her adımda geleceğe etkimiz var’ diyerek ortaya koyduğumuz sürdürülebilirlik stratejimiz doğrultusunda ürettiğimiz traktörler ve iş makineleri ile tarımı ve şehirleri geleceğe hazırlamaya devam ediyoruz. ‘Future Impact’ adını verdiğimiz sürdürülebilirlik stratejimiz ile etki alanımızı tüm ekosistemimize yaymayı hedefliyoruz. Bu kapsamda Nisan ayında odaklandığımız dört alan olan Gelecek için Etkin Liderlik, İnovasyon Gücü ve Geleceğin Yetkinlikleri, Sorumlu Faaliyetler ve Çalışmalar ve son olarak Geleceğin Tarımı için 2030 hedeflerimizi paylaştık. Bu dönüşüme öncülük eden ve başarılarda büyük payı olan TürkTraktör çalışanlarına ve çalışmalarımızı tercih eden paydaşlarımıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.” söz konusu.

2023 yılı ilk çeyrek mali sonuçlarına göre TürkTraktör, Ocak-Mart döneminde toplam 13 bin 625 adet traktör üretti. TürkTraktör, ilk üç ayda iç pazara 9.154 adet, dış pazarlara ise 5.058 adet traktör ihraç etmiştir.

New Holland Pazarda 1 Numara

TÜİK verilerine göre TürkTraktör’ün New Holland markası %38,6 pay ile pazar liderliğini korurken, TürkTraktör’ün premium markası Case IH yüzde 8,4 pay ile dördüncü sırada yer alıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu