Haber

AB’nin Rus petrolü için tavan fiyat uygulaması yürürlüğe girdi

Avrupa Birliği’nin (AB) Rusya’ya yönelik aldığı yaptırım kararları kapsamında Rus petrolüne tavan fiyat uygulama kararı, AB Resmi Gazetesi’nde yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Avrupa Birliği (AB) ve G7 ülkelerinin deniz yoluyla taşınan Rus petrolüne varil başına 60 dolar tavan fiyat koyma kararı yürürlüğe girdi. Bugünden itibaren Rus petrolü AB ülkelerine varil başına 60 dolar tavan fiyatından girebilecek. AB Resmi Gazetesi’nde yayımlanan Rusya’dan satın alınacak ham petrolün fiyatına ilişkin karar metninde, “6 Ekim 2022 tarihli (ODGP) 2022/1909 sayılı karar, deniz taşımacılığı hizmetlerini sağlamakta olup, teknik yardım, aracılık hizmetleri veya finansman veya mali yardım sağlama yasağı Bu muafiyet, Tavan Fiyat Koalisyonu tarafından önceden belirlenmiş bir tavan veya altında satın alınan Rusya menşeli veya Rusya’dan ihraç edilen ürünleri kapsar. Olağanüstü piyasa koşullarından kaynaklanan fiyat artışlarını hafifletmeli ve sınırlandırmalıdır. ve Rusya’nın petrol gelirlerini azaltmak.

Fiyat sınırlama mekanizması kurulacak

Tavan fiyat uygulamasının yanı sıra yeni bir fiyat sınırlama mekanizmasının kurulması da konuşulacak. Ayrıca Rus petrolüne uygulanacak tavan fiyat da piyasa fiyatlarının yüzde 5 altında tutulacak. Tavan fiyat 2 ayda bir tekrar görüşülecek. – BRÜKSEL

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu