Haber

TEDÜ Rektörü Prof. Dr. Sabuncuoğlu Azerbaycan’da 52 üniversite rektörüne konferans verdi

Azerbaycan Milli Eğitim Bakanlığı’nın davetlisi olarak 25 Kasım’da Bakü’ye giden TED Üniversitesi Rektörü Prof. İhsan Sabuncuoğlu, ‘Değişen Dünya ve Yüksek Öğretimde Yeni Yaklaşımlar’ konulu konferans verdi. Konferansa dünya çapında 52 üniversitenin rektörleri katıldı.

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte dünyanın hızla değişen dinamikleri eğitim sistemine de yan çiziyor. Üçüncü nesil üniversiteler, topluma birçok yönden fayda sağlayacak girişimci gençlerin yetiştirilmesinde büyük rol oynarken, Türkiye’nin önde gelen üniversitelerindeki üst düzey yönetici ve öğretim üyeleri de bu alandaki deneyimlerini küresel eğitimcilerle paylaşıyor. Bu doğrultuda Azerbaycan Milli Eğitim Bakanlığı’nın davetlisi olarak 25 Kasım’da Bakü’ye giden TED Üniversitesi Rektörü Prof. İhsan Sabuncuoğlu, ‘Değişen Dünya ve Yüksek Öğretimde Yeni Yaklaşımlar’ konulu konferans verdi. Konferansa 52 üniversiteden rektör ve üst düzey yöneticiler katıldı. TED Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, üniversite-sanayi işbirlikleri, öğretmen-öğrenci ilişkileri, eğitim kalitesi, sektörel araştırmaların eğitimdeki uygulamaları ve geleceğin üniversiteleri konularını ele aldı.

Konferansta Azerbaycan Eğitim Bakan Yardımcısı ve Yüksek Öğrenimden Sorumlu Rektör Prof. Muxtar Mammadov çeşitli konularda fikir alışverişinde bulundu. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, Tıhsil TV’de yayınlanan programda eğitim sektörüyle ilgili bilgi ve deneyimlerini paylaştı. prof. İhsan Sabuncuoğlu da Azerbaycan eğitim kanalında yayınlanan bir programa katılarak 3. nesil üniversitelerin rollerine dikkat çekerek, sürdürülebilirlik ve değişen eğitim sistemi ile ilgili niyetlerini aktardı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu