Haber

BM: Rusya’nın saldırıları sonucu Ukrayna’da çok sayıda sivil öldü

Birleşmiş Milletler (BM), Rusya’nın dün Ukrayna’nın Donetsk bölgesindeki bazı konutları ve askeri olmayan diğer nesneleri vurarak çok sayıda sivilin ölümüne neden olduğunu bildirdi.

BM Genel Sekreter Yardımcısı Sözcüsü Farhan Haq, günlük basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Haq, BM İnsani Yardım Koordinatörü Denise Brown’ın, Rusya’nın Donetsk’teki çok sayıda sivili öldürdüğü ve yaraladığı bildirilen saldırısından derinden rahatsız olduğunu söyledi.

Sözcü Yardımcısı, “Dakikalar içinde aynı yere yapılan iki isabet, hayatta kalanlara yardım etmeye gelen Ukrayna Devlet Acil Servisinden kurtarıcılar da dahil olmak üzere çok sayıda ölüme ve yaralanmaya neden oldu” dedi. söz konusu.

Son yaşanan olayın, geçtiğimiz günlerde “uluslararası insancıl hukuku ihlal ettiği” gerekçesiyle soruşturulması gereken diğer saldırılar listesine eklendiğini belirten Haq, insani yardım kuruluşlarının söz konusu bölgede yardım faaliyetlerini sürdürdüklerini kaydetti.

Öte yandan Farhan Haq, Silahsızlanma İşlerinden Sorumlu Yüksek Temsilci Yardımcısı Adedeji Ebo’nun bugün BM Güvenlik Konseyi’nde Suriye’nin kimyasal silah programının iptaline ilişkin bir bilgilendirme toplantısına katıldığını söyledi.

Haq, Ebo’nun Suriye’deki çatışmada “herhangi bir kimyasal silah kullanımının kabul edilemez olduğu ve kullanıldığında hesap sorulmamasının uluslararası barış ve güvenliğe tehdit oluşturduğu” şeklindeki sözlerini paylaştı.

Azerbaycan’dan Etiyopya BM Mukim Koordinatörlüğüne Ataması

Sözcü Yardımcısı Haq, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in Azeri Ramiz Alakbarov’u Etiyopya’ya BM Mukim Koordinatörü olarak atadığı bilgisini aktardı.

Bugüne kadar BM Kalkınma Koordinasyon Ofisi’nde çeşitli görevlerde bulunan Alakbarov’un Etiyopya BM İnsani Yardım Koordinatörlüğü görevini de üstleneceğini belirten Haq, daha önce BM Yardım Misyonu’nda Afganistan Özel Temsilci Yardımcısı olarak görev yaptığını vurguladı. Afganistan’da.

kocasinanhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu