Haber

Ilgaz Dağı’ndaki Türk Bayrağı TÜRKAV Tarafından Yenilendi

23 yıl önce Kastamonu’da Ilgaz Dağı’nın zirvesine diktiği Türk bayrağını periyodik olarak yenileyen Mehmet Sarıcıoğlu’nun cenazesi bu kez Türkiye Kamu Çalışanlarını Geliştirme ve Dayanışma Vakfı (TÜRKAV) Kastamonu Şubesi üyeleri tarafından yerine getirildi.

Dağın 2 bin 587 metre ile en yüksek noktası olan Büyük Hacet Tepesi’nde şiddetli rüzgarlar nedeniyle zarar gören bayrak, TÜRKAV tarafından yenilendi.

Metal direğe bağlı 24 metrekare büyüklüğündeki Türk bayrağı Ilgaz Dağı’nın zirvesinde dalgalandı.

TÜRKAV Kastamonu Şube Başkanı Kamil Çonkor, gazetecilere yaptığı açıklamada, zorlu bir yolculuktan sonra zirveye ulaştıklarını söyledi.

Yolun bazı bölümlerinin yağmur nedeniyle zarar gördüğünü anlatan Çonkor, şunları kaydetti:

“Araçlarımızı yolda bırakarak traktörle yaklaşık 10 kilometre tırmandık. Zirveye vardığımızda yanımızda getirdiğimiz 4’e 6 metre boyutlarındaki büyük Türk bayrağını en üst direğe astık. Mehmet Sarıcıoğlu ve bir grup yurtsever arkadaşının kendi imkânlarıyla bu değerli görevi yerine getirdiğini, milli ve manevi bedeli nedeniyle artık bu işi bizzat yapamayacağını, TÜRKAV’a yaptırmak istediğini söyledi. Milli manevi bedelleri üstlenmiş olan .Bizler bu görevi seve seve kabul edip hazırlıklarımızı yaptık ve bugün Ilgaz’ın zirvesinde kırmızı bayrağımızı dalgalandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz.”

23 yıl önce dağın zirvesine diktiği Türk bayrağını periyodik olarak yenileyen 61 yaşındaki Sarıcıoğlu’na bugüne kadar yerine getirdiği görevden dolayı teşekkür eden Çonkor, “TÜRKAV ailesi olarak olmaya devam edeceğiz. Milli ve manevi konularda duyarlı.Bugün bu zor şartlar altında yanımızda olan tüm dostlarıma teşekkür ediyorum.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu