Haber

Büyükakın: Hatay’ı gönül gönüle büyüteceğiz

Hatay’da kurulan Kocaeli Hanımlar Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’nin açılışında konuşan Önder Büyükakın, “Depremin olduğu ilk anda koşarak geldik ve hala buradayız” dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Üreten ve Yöneten Hanımlar Platformu işbirliğiyle hayata geçirilen Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Kocaeli Hanımlar Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Merkezi hizmete açıldı. Açılış programına Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın da katıldı, Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Kocaeli Milletvekilleri Nail Çiler ve Harun Yıldızlı, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şahin Talus, CHP Kocaeli İl Başkanı Bülent Sarı, Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, KOTO Meclis Başkanı Hüseyin Gezer, Kocaeli Üreten ve Yöneten Kadın Platformu Lideri Sevim Pekyörür ve yönetimi, iş insanları ve bağışçılar hazır bulundu. Açılışta konuşan Önder Büyükakın, “Sizi depremin ilk anında en iyi anlayabilmek için yola çıktık. O gün koşarak geldik ve hala buradayız. Hatay’ı gönül gönüle hep birlikte yükselteceğiz” dedi.

 

“HATAYLI VATANDAŞIMIZA HİZMET VERECEĞİZ”

Başkan Tahir Büyükakın’ın eşi Figen Büyükakın’ın da katıldığı programda konuşan Kocaeli Üreten ve Yöneten Kadın Platformu Lideri Sevim Pekyörür, “Başkan Tahir’e bize verdiği destekten dolayı teşekkür ediyoruz. Deprem bölgesi için çarşı düzenlemek istediğimizde başka bir boyutta çalışmamızı sağladı. Bugün bu güzel çalışma Büyükşehir Belediyemizin destekleriyle ortaya çıktı. Tahir Başkanımıza ve buraya gelemeyen tüm bağışçılarımıza teşekkür ediyorum.” Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Onur Koyuncu, “Tahir Başkanımızın Hatay için ne kadar özverili çalıştığını biliyoruz. O dönemde burada yanımızdaydı ve Hatay halkına çok büyük hizmetler yaptı. Kendisiyle o dönemde yaptığımız görüşmelerde böyle bir projeye ihtiyaç olduğunu ve üniversitemizle birlikte yapılması gerektiğini söylemişti. Bugün açılışı yapılan bu tesis Hataylı hemşehrilerimize hizmet verecek. Tüm bağışçılara ve bir kez daha Tahir Başkanımıza teşekkür ediyorum.”

 

“KADINLARIMIZA ÇOK TEŞEKKÜR EDERİZ”

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Veysel Eren, “Merkezin yapımında emeği geçen başta değerli kadınlarımız olmak üzere emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. Büyükşehir Belediye Başkanımızın öncülüğünde yürütülen bu çalışma çok önemli hizmetlere vesile olacaktır.” Programa katılan Kocaeli Milletvekili Nail Çiler, “Kocaeli olarak 6 Şubat’tan bu yana hep buradaydık, hâlâ da buradayız. Kocaeli’nin her yerde ayak izleri var. Belediye başkanlarımız, siyasi temsilcilerimiz, iş insanlarımız ve tüm Kocaeli ile Hatay’ın yanında olduk. Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Bey’in Hatay’da büyük emeği var. Bugün bu organizasyonun mimarları arasında yer alan kadınlarımıza da teşekkür etmek istiyorum” dedi.

 

BÜYÜKAKIN: KİMLİKLERİNİ BIRAKARAK GELDİLER

“Hatay’ın her zaman yanında olduk, bundan sonra da olmaya devam edeceğiz. Depremin ilk anında sizi en iyi anlayabilmek için yola çıktık. “O gün koşa koşa geldik ve hala buradayız” vurgusu ile bir konuşma yapan Önder Büyükakın, “Sevim Hanım yardım pazarı kurmak istediklerinde daha kapsamlı bir kampanya yapmalarını önerdim. Şehrin tüm dinamiklerini içeren bu projeye, iş insanlarımızın da katıldığı büyük bir yardım kampanyası ile şehrin siyasi yelpazesinin renkleri dahil oldu.Ak Parti İl Başkanımız Şahin Bey de sahadaydı. sağlık, değerli milletvekilimiz Harun Bey, o dönemde İl Başkanı olan Harun Bey, yine maaşlı milletvekilimiz Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Bey, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Bülent Bey, iş adamları ve bağışçılar o gün oradaydı.O gün herkes parti kimliğini bırakarak geldi ve bugünün işleri çıktı.

 

“HATAY’I UNUTMAYACAĞIMIZI SÖYLEDİK”

Başkan Büyükakın yaptığı konuşmada, “Sayın rektörüm ve başhekimim, sizin hangi şartlar altında çalıştığınızı çok iyi biliyoruz. Yapılacak çok iş var ama yapılması gereken bir şeyler olduğunu da biliyoruz. Hatay, ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün şahsi sorunum dediği bir şehirdir. Hatay başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere her Türk evladının kişisel sorunudur. O günlerde Hatay’ı unutmayacağız dedik. Bunca zaman geçmesine rağmen unutmadığımızı bir kez daha gösterdik. Sevgili Hataylılar, Kocaelililer tek yürek sizinle. Bu tesisin bir an önce Hatay’ın toparlanmasına değerli katkılar sunmasını temenni ediyorum. Hatay’ı hep birlikte, gönül gönüle büyüteceğiz. Son ana kadar tüm kalbimizle ve tüm imkanlarımızla yanınızdayız. Bu vesileyle bir kez daha 6-7 Şubat depremlerinde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, tedavi süreci devam eden kardeşlerimize acil şifalar diliyorum.”

 

MASATLI: “MEDENİYETLER KENTİ HATAY YÜKSELECEK”

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, “Bu bölgenin gördüğü en büyük felaketi yaşadık. Bu medeniyetler şehri Hatay yükselecek. Bu felakette hayatını kaybedenlere bir kez daha Allah’tan rahmet diliyor, bugün ziyaret ettiğimiz tüm ihtiyaç sahiplerimize acil şifalar diliyorum. Hatay ve diğer illerimiz başta olmak üzere tüm Türkiye’nin sorunu olduğunu biliyoruz. Bu bölgede göreve başladığımızda okul ve sınıf arkadaşım olan Tahir liderimizi görünce çok mutlu oldum. O dönemde bana verilen görevler arasında çöp, su, kanalizasyon, zirai ilaç gibi konular da vardı. Kocaeli’den ilçe belediye başkanlarımız ister Ali Bey olsun ister Zinnur Bey çok güzel bir iş çıkarmışlar. Tahir Önderimize belediye hizmetlerinden dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum. Sizlerle birlikte her zaman halkımızın dertlerine derman olmaya çalıştık ve bir noktaya geldik. Bu rehabilitasyon merkezi çok değerli bir boşluğu dolduracak. Bu merkezin yapımından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Bey’e, eşi Figen’e ve Kocaeli Üreten ve Yöneten Hanımlar Platformu’nun tüm üyelerine teşekkür ediyorum.”

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu