Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın muhalefete ‘turistik gezi’ tepkisi

ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Belediye Başkanı Adayları Tanıtım Toplantısı için dün Eskişehir’e geldi.

Şehit Anıl Gül Spor Salonu’nda gerçekleştirilen programın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Eskişehir Vehbi Koç Kongre Salonu’nda ‘Gençlik Buluşması’ etkinliğine katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, katıldığı “Gençlik Sevgisiyle Eskişehir” programında gençlere seslendi.

Erdoğan, program vesilesiyle gençlerle kucaklaşmanın, gençlerin gücünü ve dinamizmini yüreklerinde hissetmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

“Türkiye Yüzyılının hazırlıklarını tamamladıktan sonra emaneti sizlere bırakacağız.”

Türkiye’nin dört bir yanından gelen gençlerle her buluştuklarında kendilerini yenilenmiş hissettiklerini belirten Erdoğan, şöyle konuştu: “Ben 70 yaşında tecrübeyle, 20-25 yaşında duygu ve heyecanla bir kardeşiniz olarak yanınızdayım. Her zaman söylediğim gibi artık biz sizin zamanınızın misafiriyiz. Allah’ın izni ve desteğiyle Milletimiz, ülkemizin Türkiye Yüzyılı hazırlıklarını tamamladıktan sonra emaneti sizlere bırakacağız.”dedi.

Her gencin potansiyel olarak iş adamı, siyasetçi, yönetici, sanatçı, milletvekili, yarının belediye başkanı veya cumhurbaşkanı adayı olduğuna işaret eden Erdoğan, birçok il ve ilçede gençlik teşkilatından isimlerin yerel seçimlerde AK Parti’yi aday olarak temsil ettiğini kaydetti. seçimler.

“TBMM Kümemizde gençlik kollarından yetişmiş 20’den fazla milletvekilimiz var”

Cumartesi günü İzmir’de olduklarını hatırlatan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

Hamza Dağ kardeşimiz gençlik kollarında eğitim gördü ve şu anda İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayımızdır. Adana ve Kahramanmaraş Büyükşehir adaylarımız gençlik teşkilatımızdan aynı şekilde yetişiyor. Karabük ili ve ilçe adaylarımızın birçoğu yine gençlik kollarımızdan geliyor. Pek çok genç arkadaşımız belediye meclislerinde ve belediye yönetimlerinde görev alıyor, umarım önümüzdeki dönemde daha da fazla görev alır. Türkiye Büyük Millet Meclisi Kümemizde gençlik kollarından yetişmiş 20’den fazla milletvekilimiz var. Aynı şekilde Meclis’te 30 yaş altı 5 milletvekilinden 4’ü AK Parti saflarında oturuyor. Bürokraside, üniversitede, iş dünyasında, partimizin gençlik kollarında birlikte çalıştığımız binlerce ismi tanıyoruz. Gördüğünüz gibi gençlerimizin her alanda önünü açtık. Tabii bunun için kendinizi çok iyi eğitmeniz gerekiyor. Bu konuda sana güveniyorum. Sizler, rahmetli üstadın ‘Zaman benimdir, mekan bana emanet’ bilinciyle gençlik idealini bugün gerçeğe dönüştürecek nesilsiniz. ‘Kim var orada’ diye sorulduğunda, sağa sola bakmadan tek tek ‘Ben oradayım’ diyen, ‘Kimse yok’ inancına sahip gençlik hayalimizi asla kaybetmeyeceğiz. olmadığım yer.’

“31 Mart gecesini aydınlatacaksınız”

Gençlere, “Anadolu kıtası büyüklüğündeki dava taşını yerine koymaya hazır mıyız? Duvarda açılan kutsal gedikten Türk Asrına doğru koşmaya hazır mıyız? Hedeflerimize yılmadan yürümeye hazır mıyız? ‘İstediğin yönden es’ dediğimiz rüzgarın yönüne baktığımızda ‘Kutsal emaneti ne yaptın?’ “Sorulduğunda gururla cevap vermeye hazır mıyız? Medeniyetimize, inancımıza, tarihimize, kültürümüze yakışan bir gururla ayağa kalkmaya hazır mıyız?”Erdoğan’a sordu: “Evet”Cevabını aldığında, “Bu, milletimin gençliğidir. Bu, gönlümün gençliğidir. Bu, geleceğimin gençliğidir. Allah hepinizden razı olsun.”Cevap verdi.

Gençlerin heyecanı içinde, 31 Mart akşamı Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nebi Hatipoğlu’nun vakfı devralacağını gördüğünü belirten Erdoğan, şöyle konuştu: “Şu anda karanlığı aydınlatan gençler sizlersiniz. 31 Mart gecesini de aydınlatacaksınız. 31 Mart gecesine kadar durmadan, yorulmadan yolculuğumuza devam edecek miyiz? Peki, Eskişehir’i karanlığından kurtarmaya hazır mıyız? Kader mi? Bu kararı verdiğinizde sorun biter.”dedi.

“Gençlik seninle gurur duyuyor”Erdoğan sloganların atılmasının ardından şunları söyledi: “Gençler, ben de sizinle gurur duyuyorum. Ve Rabbime hamd ediyorum, bana böylesine genç, dinamik yol arkadaşları nasip ettiğiniz için teşekkür ederim.”dedi.

“Gençlerle birlikte olacağız”

Gelişen teknolojiyle birlikte çeşitlenen yeni iletişim kanalları klasik yöntemleri tehdit etse de bunları kullanarak gençlerle sohbetlerini kesintisiz sürdürdüklerini belirten Erdoğan, şöyle konuştu:

Birinci ve İkinci Dünya Savaşlarıyla kurulan küresel düzenin temellerinin sarsıldığı bir dönemden geçiyoruz. Türk Asrının inşası yolunda kararlılıkla ilerlerken, hiçbir mecrayı, mesajı ihmal etme lüksümüz yok. Bunun için hem yüz yüze hem de yaygın olarak kullanılan diğer kanalları kullanarak başta gençlerimiz olmak üzere herkesle yakın iletişim kuracağız. Sizlere kendimizi anlatacağız, çağı kucaklamanın ötesinde geleceğe uzanan hayallerinizden faydalanacak, heyecanımızı birleştirerek sinerji yaratacağız. Aday tanıtım törenimizi yaptığımızda ve İzmir’de şehir hastanemizin açılışını yaptığımızda gördüğümüz heyecan ve sevgi, buraya gelirken bu noktada bize farklı bir inanç, farklı bir dinamizm kazandırdığına inanıyorum. Bugün aynı sevgiyi ve heyecanı Eskişehir’de de görüyorum. Bugün ‘Gençlik Sevgisiyle’ diyerek Eskişehir’de sizlerleyiz. Önümüzdeki günlerde ‘Gençlik Sevgisiyle’ diyerek, Adana’da, Diyarbakır’da, İstanbul’da, Ankara’da ve diğer illerde gençlerle bir arada olacağız.

“Kadınlara yönelik kahvehane yapacağız”

Erdoğan, Türk siyasetinde gençleri odağına alan tek partinin AK Parti olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimleri için kamuoyuna sundukları seçim beyannamesinde gençlere yönelik taahhütlerin bulunduğunu hatırlatan Erdoğan, seçimlerden 8 ay sonra bu taahhütlerin tamamını şu anda yerine getirdiklerini söyledi.

Son Yerel Yönetim Seçimi’nin yapıldığı 2019’dan bu yana AK Partili belediyelerin gençlerin hizmetine yönelik 1000’in üzerinde spor salonu inşa ettiğini belirten Erdoğan, “621 halk kahvesi ve irili ufaklı kütüphaneler var. Artık kadın kahvesi yapacağız. Millet bahçelerinde evler, kadınlar için kahvehaneler yapacağız.” Çünkü AK Parti, farklılığın ortaya çıktığı oluşumdur: 555 gençlik merkezi ve 541 bilgi merkezi donanımıyla, hayatın lezzetlerini tadabilecekleri 525 yerel lezzet mekanı, çok amaçlı faaliyetlere hizmet edecek 464 konferans salonu ve 256 tiyatro salonu. , 205 müze, 76 tiyatronun gelişimine katkı sağlamak. Bilim merkezleri, 51 dijital kütüphane ve diğer birimlerle birlikte yaklaşık 4.300 tesisi hizmete sunduk.

“O kadar zavallılar ki, ülkenin ortak kazanımlarını sabote etmeye çalışıyorlar.”

Bunların son 5 yılda gençlere verilen hizmetler olduğuna dikkat çeken Erdoğan, hızlı treni Eskişehir’e kazandırdıklarını ifade etti. Erdoğan şöyle devam etti:

Mesela uzay çalışmalarımızda yeni ve tarihi bir adım olan astronot eğitim programımızın ikinci adı gençtir. Ama görüyorsunuz ki bazı insanların gündemi ve öncelikleri farklı. Kafaları o kadar karışık, kalpleri o kadar duygusuz ki, o kadar zavallı bir durumdalar ki, milletin ortak sevinçlerinden rahatsız oluyorlar, ülkenin ortak çıkarlarını sabote etmeye çalışıyorlar. Ufku kendi bireysel hırslarından oluşan bir grup, ilk astronotumuz Alper Gezeravcı’nın yaptığı çalışma hakkında ne söyledi? ‘Turist gezisi’. Bu bir utanç. Ne dediler? ‘Ya bu kadar para harcanırsa?’ Evet devlet olursan, düzgün adam olursan boşa gider. Bu turistik bir seyahat değil. Bu nesli uzaya hazırlamak için atılan adımlar bunlar.

“Gençlerimizi geleceğimizi emanet edeceğimiz mücevherler olarak görüyoruz”

Gençlerin daha birçok beklentisinin, düşüncesinin, sıkıntısının ve endişesinin olduğunu bildiklerini belirten Erdoğan, bundan sonra ortaya çıkacak sorunları da tıpkı geçmişte çözdükleri gibi çözeceklerini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan gençleri araç değil, yol arkadaşı olarak görüyor. Bunları geleceğe emanet edecekleri mücevherler olarak gördüklerini ifade eden, “Bu nedenle sizler için ve sizlerle yapacak daha çok işimiz var diyoruz. Mart ayı sonuna kadar gece gündüz durmadan, yorulmadan ülkemizin dört bir yanındaki gençlerimizle buluşacağız. Gençlik sevgisiyle gerçekleştireceğimiz bu toplantılarda deneyimlerimizi onlarla paylaşmak, onların gücüyle kendimizi yenilemek, “Politikalarımızı onların beklentileriyle şekillendirmeye devam edeceğiz. Sevginiz, coşkunuz ve sözünü tuttuğunuz için her birinize ayrı ayrı teşekkür etmek istiyorum.”dedi.

Programa katılan gençlerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, mevcut muhalefet partilerinin niyetleri sorulduğunda, mevcut muhalefetin geçmişteki muhalefetten hiçbir farkı olmadığını, her geçen gün daha da kötüye gittiğini ve şu ifadeleri kullandı: dağılıyorlar.

Bütün meselenin parti olarak, merkezi yönetim ve yerel yönetimler olarak yerel seçimlerden çok daha güçlü çıkmak ve bu güçle hizmeti ülke geneline yaymak olduğunu kaydeden Erdoğan, şöyle konuştu:

İşte örneğin Eskişehir. Eskisehir’de ne yapıyorlar? Çünkü yönetim deyince akla altyapı ve üstyapı geliyor. Peki bunlarda bu var mı? Hayır. Şimdi inşallah Nebi kardeşimle birlikte Tepebaşı, Odunpazarı ve diğer ilçelerle birlikte yerel yönetimi devralacağız, bunları toplayacağız ve merkezi hükümet olarak biz de onların yanında olacağız. Buraya geldiğimizde kentsel dönüşüm konusunda atılmış bir adımın olmadığını anladık. . Peki sen ne içinsin? Bu gecekondular, plansız yapılaşmalar, bunlar Eskişehir’e yakışır mı? Uygun değil. Yani nasıl ki biz, nasıl ki Eskişehir’in farklı bir şekilde ayağa kalkması için Eskişehir’e spor tesisleri inşa ettiysek, umarım kentsel dönüşümle de Eskişehir’i farklı bir şekilde ayağa kaldıracağız.

“Yeniliklere doyamıyorlar”

Başka bir genç adam “Sizce bu seçimlerden sonra aynı kongre senaryosu yaşanır mı? Yenilgiyle gönderdiğiniz Kılıçdaroğlu’nu bir yenilgiyle geri getirecek gibisiniz.”Erdoğan, sözlerine ilişkin şunları söyledi:

Sayın Kılıçdaroğlu’nu neden geri getireyim? Aslında 18 kez gitti. Onu gönderenler onu düşünsün, biz de işimize bakalım. Yapacak çok işimiz var. Biz işimize bakacağız. Yeniliklere doyamıyorlar. Ama biz işimize bakacağız, daha neler yapabileceğimize bakacağız. Şimdi bu yerel seçimlerde mevcut büyükşehir belediyelerimizi ve il belediyelerimizi ne kadar yükselteceğimizi hesaplıyoruz. Cumhur İttifakı olarak bu sayıyı ne kadar artırabileceğimizi göreceğiz ve inşallah bir patlamayla geleceğiz.

Erdoğan, Türkiye’nin ilk insanlı uzay yolculuğunun bazı çevreler tarafından “turistik gezi” olarak nitelendirilmesine ilişkin soruya yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hedef yüzde 100’e ulaşmak. Çünkü bunu başaramadığınız zaman, pısırıkların başı size dönecek. Artık ikinci uçak gemisini de yapacağız, kendi tersanemizde yapacağız.”söz konusu.

“Netanyahu kendi ülkesinde lanetlendi”

Uluslararası Adalet Divanı’nın İsrail’e ilişkin kararına ilişkin değerlendirmesi sorulan Erdoğan, şunları söyledi: “Bu mevcut karar İsrail’in beklemediği bir karardı. Beklediğimiz sonucu aldık.”dedi.

Ancak bunun yeterli olmadığını, bunu yaygınlaştırmaya çalıştıklarını belirten Erdoğan, şöyle konuştu:

O yüzden bu davayı açtığı için Güney Afrika Cumhuriyeti Cumhurbaşkanına teşekkür ettim, bundan sonraki süreçte de yanınızda olacağız ama buna devam edelim dedik. Ayrıca bazı ülkeler de bu yolu izleyecek. Her şeyden önce Birleşmiş Milletler Genel Kurulunun sonucu çok önemliydi. 121 ülke İsrail’in soykırımını kabul etti. Amerika’nın elinde sadece 9-10 ülke kaldı. 40 ülke çekimser kaldı. Onlar da yavaş yavaş bize gelmeye başladılar. Bu süreci devam ettireceğiz. Netanyahu’nun kanaması var. Çok daha fazla kan kaybedecek. Şu anda Netanyahu kendi ülkesinde lanetlendi ve lanetlenecek. İnsanlık ona lanet edecek. O çocukların ahları, o kadınların ahları göz ardı edilmeyecektir. Biz kovalıyoruz, o kaçacak. Sonunda zafer hakikate inananların olacaktır.

“Gelecek hafta deprem bölgesini ziyaret edeceğim”

“Depremin yıl dönümü yaklaşırken bölgeyi ziyaret edip çalışmaları yerinde görme gibi bir planınız var mı?”Soruya yanıt veren Erdoğan, önümüzdeki hafta deprem bölgesini ziyaret edeceğini ve ev teslim törenleri de düzenleyeceğini belirtti.

Erdoğan, gençlerin isteği üzerine “Seçimden önce TEKNOFEST’i yapamayız ama umarım seçimden sonra, seçimin zaferiyle TEKNOFEST’i burada yapacağız.”İfadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Eskişehirspor’a ne gibi sözler veriyorsunuz?” Soru üzerine “Gelip oynayamam. Stadı biz yaptık, bundan sonra Eskişehir’in varlıklı işadamları vb. buna sahip çıkmalı, Eskişehir’in imkan ve imkanlarıyla gereğini yapmalıdır. Mevcut Belediye Başkanı ilgilenmedi.” Bir nebze de olsa Eskişehirspor’dayız. Artık inşallah Nebi kardeşimizin yanında olacağız.” “Burada bu çalışmayı koordine etmek mümkün. Çünkü geçmişte emekler vardı. Umarım bundan sonraki dönemde de bunu başarmak mümkün olur. Yeter ki işi ehil kişilere verelim.”söz konusu.

goynucek-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu