Sağlık

Hamilelik, doğum ve sonrasında sağlık sigortanızın neler kapsadığını biliyor musunuz?

Sağlık sigortası, bebek sahibi olmayı hayal eden aileler için en önemli bahislerden biridir. Sigortam.net ayrıca hamilelik, doğum ve doğum sonrası süreçlerin önceden planlanmasının önemine dikkat çekerek, yeni anne-baba adaylarının sağlıklarını güvence altına almak için mutlaka dikkate almaları gereken faydalı bilgiler paylaşıyor.

Türkiye’nin en güvenilir dijital sigorta platformu Sigortam.net, yeni yılda bebek sahibi olmak ve ailesini genişletmek isteyenler için sağlık sigortalarına eklenebilecek ek paket ve teminatların altını çiziyor. İhtiyaca göre tercih edilen doğum, yenidoğan ve bebek sağlık sigortası ile hem annelerin hem de bebeklerin sağlığı güvence altına alınabiliyor.

Sigortam.net CEO’su Ataman Kalkan, konuya ilişkin yaptığı açıklamada;

“Ailemizi, özellikle de aileye yeni katılan bir bebeği korumak önceliğimizdir. Herhangi bir sağlık sigortanız veya ek teminatınız yoksa doğum ve sağlık bakım masrafları günümüz şartlarında oldukça yüksektir. Sigortam.net olarak anne ve baba adaylarının hiçbir maddi sıkıntı yaşamadan istedikleri hastane ve doktoru seçme özgürlüğüne sahip olabileceklerini hatırlatmak isteriz. Sağlık sigortası gibi karmaşık bir dünyada müşterilerimize kendilerini bilinçli ve güvende hissetmeleri konusunda rehberlik ediyoruz. “Aileler hamilelik, doğum ve doğum sonrası tüm süreçlere yönelik sigorta ürünlerini Sigortam.net sitesi üzerinden kolaylıkla bulabilmekte, teminatları karşılaştırarak kendilerine en uygun seçeneği değerlendirebilmektedirler.”

Hamilelik, doğum ve doğum sonrası süreçlerde ihtiyaç duyacağınız sigorta ürünlerinin kapsamı ve avantajları şöyle:

Doğum Sigortası: Hamilelik boyunca anne ve bebeğin sağlığına yönelik haftalık ve aylık kontrolleri, doğum şekline göre yapılan masrafları (sezaryen veya normal doğum), doğum sonrası ve yenidoğan kontrollerini kapsayan bir teminat türüdür. Doğum teminatlı sağlık sigortası, özel hastanelerden ücretsiz veya uygun fiyatlarla yararlanmanıza olanak tanır.

Doğum paketi özel sağlık sigortasına eklenebileceği gibi tamamlayıcı sağlık sigortasına ek olarak doğum teminatı olarak da satın alınabiliyor. SGK tarafından desteklenen bir sigorta türü olan tamamlayıcı sağlık sigortası, aynı zamanda özel hastanelerde nitelikli sağlık hizmetlerinden yararlanma olanağı da sunmaktadır. Üstelik doğum için tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırılması durumunda ödenecek prim, özel sağlık sigortasına göre çok daha düşük olacaktır.

Doğum sigortası alırken dikkat edilmesi gereken en önemli konu Hamilelik süreci başlamadan önce bu teminatın poliçeye eklenmesidir. Çünkü doğum sigortası kapsamı Sigorta poliçelerini içeren sağlık sigortası poliçeleri genellikle 1 yıl sonra kullanılmak üzere hazırlanır. Bekleme süresi olmayan ürünler olmasına rağmen hem Özel Sağlık Sigortası hem de Tamamlayıcı Sağlık Sigortası için hamilelik sonrası sigorta yaptırmak ile hamilelik öncesi poliçeye eklenen doğum teminatı arasında fiyat farkı bulunmaktadır.

Yenidoğan Kapsamı: Yenidoğan teminatı Doğum Sigortası kapsamına dahildir ve kısa vadelidir. Bu ek teminatla bebeğin doğum sonrası ilk muayenesi sigorta şirketi tarafından ücretsiz karşılanabilmektedir. Anlaşmalı sağlık kuruluşlarında doğum süreçlerinde kullanılabilen yenidoğan teminatı, bebeğin doğumuyla birlikte aktif hale geliyor. Temin edilebilecek sağlık hizmetleri genel olarak kuvöz, rutin takip, yenidoğan aşıları, tetkik ve muayeneler olarak sıralanıyor.  

Bebek Sağlık Sigortası: Bebek sağlık sigortasının farklı türlerinde genellikle sigorta şirketleri, bebeklerin sigorta kapsamında ihtiyaç duyduğu tedavi masraflarını karşılamaktadır. Bu sayede aileler, özel hastanelerde tedavi ücreti ödemeden bebeklerinin sağlık hizmetini alabiliyor.

Bebekler hem anne karnındayken hem de doğduklarında anne sigortasına ilaveler eklenerek sigorta sistemine dahil edilmektedir. Bebeklerin kendi adına ayrı bir poliçesi yoktur ve tüm süreçler annenin poliçesi üzerinden gerçekleşir.

Doğumla birlikte yürürlüğe giren bebek sigortası da Aile Sigortası kapsamına alınabilmektedir. Aile Sigortası ürünlerinde aile içindeki bireyleri kapsayacak ve değerli avantajlar sağlayacak özel veya tamamlayıcı sağlık sigortası poliçeleri yaptırılabilmektedir. Ancak aileye yeni bireylerin katılması veya yeni bir evlilik olması durumunda, bu kişilerin sigorta kapsamına dahil edilebilmesi için bu kişilerin yeni eş, yeni doğmuş veya evlat edinilmiş çocuk olduğunun belgelenmesi gerekmektedir. Başvuru tarihi evlenme, doğum veya evlat edinme tarihinden itibaren 1 ayı geçmemelidir.

Bebekler için sağlık sigortası neler kapsamındadır?

Ayakta tedavi, yatarak tedavi, yoğun bakım süreçleri ve evde bakım hizmetleri gibi bir takım sağlık hizmetleri özel bebek sağlık sigortası kapsamına girmektedir. Çoğu zaman bebek sigortası ve yetişkin sigortasında yer almayan kuvöz gibi terimlerle karşılaşabilirsiniz.

Bebekler Tamamlayıcı Sağlık Sigortası: Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile anlaşması olan hastanelerde kullanılabilen tamamlayıcı sağlık sigortası, bireylerin fiyat farkı ödemeden hizmet alabilmesini sağlıyor; Bebeklere yönelik ek sağlık sigortası doğumdan sonraki 15. günden itibaren aktif hale gelebilir. Anne aracılığıyla yapılabilecek sigorta işlemleri için tamamlayıcı sağlık sigortalarında genellikle yenidoğan teminatı gibi özel teminatlar aranmamaktadır.

Toplumda sigorta bilincini artırmaya ve karmaşık sigorta ürünlerini daha anlaşılır ve erişilebilir hale getirmeye hizmet eden Sigortam.net’ten hamilelik, doğum ve doğum sonrası süreçleri kapsayan sağlık sigortası ürünlerini satın almak veya poliçe seçimi hakkında daha detaylı bilgi almak için www.sigortam. açık. Adresi ziyaret edebilir veya 444 24 00 numaralı telefondan uzman sigorta danışmanlarıyla iletişime geçebilirsiniz.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu