Teknoloji

Empyrion – Galactic Survival: Dark Faction Genişletme Paketi 6 Şubat’ta Çıktı

 
Uzay simülasyonu olan Empyrion – Galactic Survival için yeni bir ek paket geliyor. Ek pakete göz atmadan önce öncelikle temel oyunun yapısından ve oyunun neler getirdiğinden bahsedelim. Oyun öncelikle uzay temalı bir yapıyla geliyor ve bina ve simülasyon unsurlarını içeriyor. Aynı zamanda kendi stratejimizi oyuna dahil edip gezegenlere inip bu gezegenleri birinci şahıs kamera bakış açısıyla keşfedebileceğimiz hayatta kalma mücadelesi de burada bize sunulan temel özellikler arasında yer alıyor.
 
Oyunda güçlü uzay gemileri inşa edebilir, bu uzay gemilerini dilediğiniz gibi kişiselleştirip kişiselleştirebilirsiniz. Pek çok etkileşim öğesinin yanı sıra bireyselleştirme unsurlarını da barındıran bir yapımda, galaktik bir yolculuğun sınırlarına adım atabilir ve buraya büyük uzay istasyonları kurarak diğer düşmanlara karşı savaşmaya çalışabiliriz.
 
Genişleyen gezegen yerleşimleriyle birlikte yer alabileceğimiz üretimde liberal bir yapıdan da bahsedebiliriz. Savaş gemisi üretiminde farklı gezegenlere gerçek adımlar atabilir, istediğimiz her şeyi burada inşa edebilir, kendi bölgemizi yani medeniyetimizi burada kurabiliriz. Oyunda geçirdiğimiz süre boyunca Steam atölyesinden de çeşitli modlar indirebilir ve burada topluluk odaklı bir yapının bulunduğunu belirtebiliriz. Burada aynı şekilde kendi fikirlerinizi topluluğa yönlendirebileceğiniz ve oyuna dahil edebileceğiniz bir araç da mevcut.
 
 
 
Uzay temalı yapımları seviyorsanız elbette bu oyuna da göz atabilir ve deneyebilirsiniz. Oyunun Steam sayfası zaten açık, dilerseniz doğrudan Steam sayfasından satın alıp ek paketi bekleyebilirsiniz. Topluluk planlarını indirip topluluk odaklı bir yapıyla karşılaşabileceğiniz, üretimde ne yapacağınızı yalnızca siz belirleyebilir ve yeni içeriklerle oyundaki yerinizi alabilirsiniz. Oyunda farklı tarzlarda uzay gemileri de bulunuyor ve bu uzay gemilerini dilediğiniz gibi kişiselleştirip bu şekilde savaşa atlayabilirsiniz.
 
Oyuna kendi fikirlerinizi ekleyebileceğiniz ve oyunda gerçekten ilgi çekici gezegenlerin yer aldığı yapımda araziyi dilediğiniz gibi değiştirip tamamen deforme edebiliyorsunuz. Aslında birçok etkileşim unsurunun yer aldığı üretimde gezegenlerin sahadaki yerleşimini değiştirebilir, düzleştirebilir, çarpıtabilir ve daha fazlasını yapabilirsiniz. Gerçek bir sandbox oyunu olan oyunun yeni DLC’sinde bu DLC içerisinde daha fazla özellik ve genişletme içeriğiyle karşılaşabilirsiniz. Elbette ek paketler de oyundaki deneyimi geliştiren ve genişleten öğeler arasında yer alıyor. Bu tarz içerikler bu oyunun ek paketinde bizlere sunuluyor ve aynı zamanda maceranızı genişletip yeni maceralara ve gezegenlere adım atabileceğiniz bir yapıyı sizlere sunmak istiyoruz. Burada yeni bir hikayeye başlayabilir, çevreyi keşfedebilir, yeni öğeler üretebilir ve yeni yollarla daha fazlasını yapabilirsiniz.
 
Oyunu ne kadar çok denerseniz ve ne kadar çok kaynak elde ederseniz, o kadar farklı içerikleri dahil edebilir ve inşa sistemine dahil olabilirsiniz. Bu sayede kendi bölgenizi dilediğiniz gibi koruyabilir ve bununla birlikte oyundaki yerinizi almaya başlarsınız.
 
İstediğiniz gezegene inip bu gezegeni uzay geminizle ya da yürüyerek keşfedebileceğiniz yeni üretim yollarını denemekten çekinmemeniz gerektiğini söyleyebiliriz. Aynı zamanda oyunun arka planında bir hikaye anlatılıyor ve bu hikaye kapsamında çeşitli görevler üstlenilebiliyor. İsterseniz bu hikaye görevinden başlayarak, isterseniz de yeni bir kayıt açarak oyunu baştan oynayabilirsiniz.
 
 
 
Her başlangıçta farklı bir deneyim ile oyunda yerinizi alabilir ve bu oyunda her oyuncu farklı bir deneyim yaşayabilir. Çünkü oyuncular için çok fazla unsur var bu oyunda yapabilecekleriniz tamamen sınırsız ve oyunda farklı şekillerde ilerlemeye çalışıyorsunuz. Tüm içerik ve hikayeleri istediğiniz zaman deneyimleyebileceğiniz yapımda farklı hikayeler yaşayabilir ve mevcut oyununuza devam ederek bu oyunda yerinizi alabilirsiniz.
Öte yandan oyun hem tek oyunculu hem de çevrimiçi çok oyunculu yapıya sahip. Bu yapı sayesinde istediğiniz şekilde, istediğiniz sistemle ilerleyebilir, yerçekimli ortam ile yerçekimsiz ortam arasında geçiş yapabilirsiniz. Üretimde bitki örtüsü, farklı topraklar ve bölgelerle büyük bir galaksi sistemi bizi bekliyor. Burada uçabilir, kaçabilir, çarpışabilir ve çabaya geçebilirsiniz. Burada farklı ırkların ve sınıfların olduğunu da söyleyebiliriz.
 
Burada hayatta kalma türünü sonuna kadar deneyimleyebilirsiniz. Nasıl ki üretimde kendimizi farklı iklimler, mevsim geçişleri ve daha fazlasıyla karşılaştığımız çekimsel bir ortamda buluyorsak, burada da büyük bir çaba gösterebilir ve uzaylı ırkların sırlarını keşfetmeye çalışabiliriz. Öte yandan oyundaki farklı bölgeleri keşfetmeye çalışırken etraftaki kaynakları toplayıp kendi kaynaklarımızla oyundaki daha fazla teknolojik gelişmenin kilidini açabiliyoruz. Bu iyileştirmeler bu oyun için çok değerli ve bu özelleştirmelerle daha fazla özellikle karşılaşabiliriz.
 
 
Elbette oyunda ilerledikçe farklı silahlar alabiliyoruz. Hafif silahlardan farklı makineli tüfeklere kadar yeni senaryoların içinde yer alabiliyoruz. Aynı zamanda oyunun geniş bir mod desteğine sahip olduğunu da belirtebiliriz. Yukarıda da belirttiğimiz gibi burada topluluk odaklı modların bulunduğunu ve dilediğiniz zaman bunlara geçiş yapabileceğinizi belirtebiliriz. Ücretsiz olarak sunulan bu modlar elbette oyun deneyimini geliştiren ve kişiselleştiren unsurlar arasında yer alıyor. Steam atölyesindeki bu destekler sayesinde oyunda sıkıldığınızda farklı modlara geçebilir, oyuncuların ve topluluklarının desteklediği bu modları dilediğiniz zaman kullanabilirsiniz. Bitki örtüsü ve hayvan türlerinin farklı şekillerde gösterdiği üretimde hayatta kalabilmek için elimizden geleni yapmak üzere yola çıktık. Aynı zamanda canlı türlerinin çeşitlilik gösterdiği bu büyük gezegenlerde diğer ırkların tarihini de deneyimleyebiliyorsunuz ve burada olup bitenleri öğrenmek tamamen sizin işiniz.
Oyunda ayrıca farklı bölgelerin doğrudan kurulmasını veya sıfırdan kurarken karşılaştığınız transferleri aktarabilir, farklı bölgelerin görüşlerini burada ortaya çıkarmaya çalışabilirsiniz. Binlerce mod arasından dilediğiniz gibi geçiş yapabileceğiniz ve bu modları deneyimleyebileceğiniz üretimdeki her gezegenin yüzeyini özgürce keşfedebilirsiniz. Aynı zamanda sahip olduğunuz silahlar ve teknolojik aletler ile bu yüzeyleri değiştirebiliyorsunuz. Oyundaki her bölgenin kendine has yerçekimi sistemleri, atmosferi, konumu, bitki örtüsü ve mevsimleri var. Dolayısıyla bu yerlere dikkat ederek oyundaki o gezegeni dilediğiniz gibi keşfedebilir ve bu gezegenlerdeki hayatta kalma unsurlarını ortaya çıkarabilirsiniz.
 
Geliştirici ekibe göre oyunda elbette kendi senaryonuzu oluşturup diğer oyunculara sunabileceğiniz bir yer yer alıyor. Elbette bunu topluluk odaklı Steam atölyesi içerisinde yayınlayıp kullanıcılara ücretsiz olarak sunabilirsiniz. Bu elbette diğer oyuncular tarafından da oylanabilir. Daha fazla yıldız alırsanız ve oylanırsanız öne çıkanlara siz de katkıda bulunabilirsiniz. Dolayısıyla eğer böyle bir niyetiniz varsa bu oyunun tam size göre olduğunu söyleyebiliriz.
 
 
Öte yandan oyunda uzaylı bölgelerini ziyaret ederken burada neler olup bittiğini öğrenmeye çalışıyorsunuz. Ayrıca burada yabancı gezegenlerde nasıl hayatta kalınacağına dair bir ders de görebilirsiniz. Bu tür oyunlarda her oyuncu farklı bir deneyim kazanabilmekte ve edindiği deneyimle kendi saldırı ve savunma planlarını kişiselleştirip oluşturabilmektedir. Yakın dövüşten uzak dövüşe kadar farklı teknolojik silahları birleştirebileceğiniz üretimde hayatta kalabilmek için elbette çok dikkatli bir plan yapmanız gerekiyor. Bu plan ve stratejilerle oyun içerisinde yiyecek, içecek, kaynak, cephane ve oksijeninizi sabit tutmanız gerekiyor.
 
Elbette bu unsurlar karakterin hayatta kalması için vazgeçilmezdir. Elbette bu gezegenlerde geçimimizi sağlayabilmek için yeme ve içme konusunda çok dikkatli olmamız gerekiyor. Bu kaynakları elde etmek için gezegenler arasında avlanıp toplayabilirsiniz. Ayrıca çeşitli kaynakları toplayıp bu kaynakları üretimde tüketebiliriz ve elbette yiyecek toplayıp av avlayarak farklı yiyecek türleri elde edebilir ve bunları gelecekte kullanabilirsiniz.
 
Oyun aynı zamanda kendi bölgemizi oluşturup kendi kendimize yetebileceğimiz bir yapıyı da içeriyor. Diğer hayatta kalma oyunlarında simülasyon unsurlarını içeren, üretimde yiyecek toplamak için farklı sistemler kullanabiliriz. Mesela oyunda bir bahçe oluşturup bu bahçeyi grup halinde biçebiliyoruz. Bu sayede gelecekte daha fazla gıda kaynağına sahip olabiliriz ve böylece kendi geçimimizi sağlayabiliriz. Huzurlu bir ortamdayken elbette başka düşmanların da olduğunu görebilir ve onlara karşı yaklaşımımızı tamamen belirleyebiliriz.
 
Üretimde çeşitli silahlarla kendimizi savunup koruyabiliriz, gıda stoklarımızı yenileyebilir ve bu gıdayla süreçte hayatta kalma şansımız daha yüksek olabilir. Oyunun ilginç bir silah cephaneliğine sahip olduğunu ve bu silahlarla kendi bölgemizi korurken diğer bölgelere de baskınlar yapabileceğimizi belirtebiliriz. Yapımda tek oyunculu ya da diğer oyuncularla birlikte oynayabileceğimiz eğlenceli bir yapı var diyebiliriz.
 
 
Oyunu istediğimiz gibi tek oyunculu olarak oynayabiliyor ve yalnız kurt olarak oyundaki yerimizi alabiliyoruz. Veya çok oyunculu bir topluluğa katılarak burada ilerlediğimiz sürece topluluklarla birlikte ilerlemek zorunda değiliz. Elbette bu tamamen sizin işiniz ve bunu tercihlerinize göre gerçekleştirebilirsiniz.
 
Oyunda bulunduğunuz süre içerisinde arkadaşlarınızla veya diğer oyuncularla grup oluşturabilir veya burada yeni arkadaşlar edinebilirsiniz. Burada bulunduğunuz süre boyunca dünyanın her yerindeki tüm oyuncularla dilediğiniz gibi ilerleyebilir, ittifaklar kurabilir, savaş ilan edebilir veya barış peşinde koşabilirsiniz. Bunun dışında oyun içinde farklı bölgelere geçerek diğer oyunculara veya botlara karşı savaşabilir ve arkadaşlarınızı bu savaşlara davet edebilirsiniz. PvE alanındayken kendiniz için bir inşa sürecinden geçebilir ve aynı zamanda takım arkadaşlarınızla birlikte düşmanlarla yüzleşebilirsiniz. Grubunuzla birlikte güneş sistemini keşfetmeye çalışıyorsunuz. Bölge bölge keşiflere ve fetihlere giriştiğiniz yapımda aynı zamanda arkadaşlarınızla uyumunuz da oldukça önemli. İlerlerken ve çeşitli ataklar yaparken grupla koordineli bir şekilde ilerlemek, stratejinizi ve planınızı oyuna dahil etmek elbette çok önemli.
 
 
Bunun dışında PvE dışında PvP bölgeleri de bulunmaktadır. Bu PvP gezegenlerine geçtiğinizde diğer oyuncularla savaşabilir ve burada kendi takımınızı üst seviyelere çıkarmaya çalışabilirsiniz. Farklı tehlikelerle bir arada yüzleşebileceğiniz üretimde araziyi dilediğiniz gibi değiştirebilir, bu arazileri kendi ihtiyaçlarınıza göre şekillendirebilir ve daha fazlasını yapabilirsiniz. Bu oyunda ne kadar güçlüyseniz ve ne kadar çok kaynağa ve silaha sahipseniz o kadar güçlüsünüz. Aynı zamanda diğer düşmanlara karşı çıkarak buranın kontrolü tamamen sizin elinizde olacak. Ayrıca oyundayken diğer gezegenleri keşfetmek de oldukça değerli. Aynı zamanda bu gezegenler bize keşiflerle açılamayan eşyalar sunabiliyor ve farklı kaynaklarla oyundaki yerimizi alabiliyoruz. Elbette bu tarz oyunlar kapsamlı içerikleriyle birlikte bizlere aktarılıyor. Aynı zamanda artık ek paketle bizi etkilemek istiyorlar. Ek paket ile birden fazla içerikte yer alabiliyor ve bu ek paketin de yakın zamanda karşımıza çıkacağını da bildirebiliriz. Ek paketle birlikte yeni maceralar ve hikaye içerikleri bizi bekliyor.
Dark Faction olarak adlandırılan bu yeni ek pakette daha karanlık bir yapının olacağından söz edilebilir. Bu paketle birlikte yepyeni bir maceraya atılabilirsiniz. Karanlık sınırları ortaya çıkmayı bekleyen bu yapımda Galaksi’ye yayılan kötü düşmanları ortadan kaldırmak tamamen bizim elimizde. Ve bu bağlamda yeni oynama yolları da bizlere aktarılıyor. Tamamen yeni ve ölümcül koşullara sahip yeni gezegende ilerleyebileceğimiz burada kaynak toplayabilir, kendimize ait bir bölge kurabilir ve burada düşmanlara karşı savaşabiliriz. Yeni cihazlar üretebileceğimiz ve farklı kaynakları bir araya getirebileceğimiz üretimde yeni teknolojilerin kilidini açabilir ve gelişmiş yakın dövüş mekanikleri ile oyundaki yerimizi alabiliriz. Aynı zamanda pakette yer alan yeni silahlar ve dövüş mekanikleri ile diğer düşmanlarla karşı karşıya gelebilir ve onları komplolarla yenebiliriz.
 
 
 
Bu tarz oyunları seviyorsanız bu oyuna göz atabilir ve deneyebilirsiniz. Oyunun zaten bir Steam sayfası var ve doğrudan satın alabilirsiniz. Temel oyunun fiyatı ise 10,49 fiyat etiketiyle karşımıza çıkıyor. Ek paketin fiyatı şu an için bilinmiyor ancak 6 Şubat tarihinde yayınlanacağını doğrulayabiliriz. Ek paketin Steam sayfasına tekrar göz atabilir ve hemen istek listenize ekleyebilirsiniz. Oyunu oynuyorsanız genişletme paketini satın alarak daha fazla içeriğe erişebilirsiniz.

haberiznik.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu