Haber

İran Dışişleri Bakanı İsrail’i Uyardı: Gazze’ye Girmek Durumu Kontrolden Çıkarır

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Buyruk Abdullahiyan, İsrail’in Gazze’ye kara operasyonu yapmaması uyarısında bulunarak, “İsrail Gazze’ye girerse Siyonist rejime karşı yeni cepheler açılması kaçınılmaz olacaktır.”

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Buyruk Abdullahiyan, ABD’nin Bloomberg televizyonuna İsrail’in Gazze saldırıları ve ABD ile İran arasındaki gerilim hakkında konuştu. Abdullahiyan, Tahran yönetiminin bölgede savaşın kızışmasını istemediğini belirterek, “İran olarak bölgedeki hiçbir direniş grubuna ABD üslerini hedef alma emri vermedik. Söz konusu grupların tamamı bağımsız hareket ediyor. Biz göndermedik. “Suriye’ye ya da başka bir bölgeye yeni bir askeri güç gönderilecek. Ancak İran olarak bölgedeki hiçbir direniş grubuna ABD üslerini hedef alma emri vermedik. Biz sadece gelişmeleri izlemekle yetinmiyoruz. İran kendi ulusal çıkarları doğrultusunda adımlar atacaktır” dedi.

“Destek devam ederse bölgede ABD’ye karşı yeni cepheler açılacaktır.”

ABD’nin İsrail’e silah desteğini eleştiren Abdullahiyan, İsrail’in ABD tarafından kontrol edildiğini vurgulayarak, “ABD yönetimi diğer ülkeleri ılımlı olmaya çağırıyor ancak İsrail rejimine her türlü yardımı sağlıyor. ABD bu desteği sürdürürse” dedi. Bölgede ABD’nin aleyhine olacak.” “Yeni cepheler açılacaktır. Gazze’de kadın ve çocuklara yönelik saldırıların devam etmesi halinde bölgede durumun kontrolden çıkacağını buradan uyarıyorum. ABD’nin bölgede savaş isteyip istemediğine karar vermesi gerekiyor.” söz konusu. Abdullahiyan, İsrail’in Gazze’ye kara operasyonu yapmaması uyarısında bulunarak, “İsrail Gazze’ye girerse Siyonist rejime karşı yeni cepheler açılması kaçınılmaz olacaktır. Bu, İsrail açısından sonuçlarına pişman olacağı yeni bir durum yaratacaktır. İsrail rejiminin eylemleri bölgeyi patlama noktasına getirecektir.” “O getirdi” dedi. – TAHRAN

hisarcikhaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu