Teknoloji

Malezyalı Bir Roblox Oyuncusu, Filistin’e Destek İçin 60.000 Kişilik ‘Sanal Protesto’ Düzenledi

İsrail’in Filistin’e yönelik baskınları her geçen gün artarak devam ediyor. Bu saldırılar nedeniyle binlerce insan hayatını kaybederken, küresel olarakbüyük reaksiyonlar meydana gelir.

Şimdi ise saldırılara karşı farklı bir protesto ortaya çıktı. roblox’taBir grup kullanıcı, saldırılara dikkat çekmek için ilginç bir yönteme başvurdu.

Malezyalı bir oyuncu “(Filistin) Dataran Tanjung Mas” adlı bir protesto düzenledi.

Bu 14 Ekim’de başladı sanal protesto,şu ana kadar 60.000 kullanıcı toplanmış. Oyunun sunucu sayfasında bu sanal protestoya en fazla 200 kişinin katılabileceği belirtilirken bu sayı şimdiden aşıldı.

Oyun içi bir sokakta oyuncular ellerinde Malezya ve Filistin bayraklarıyla protesto gösterisi düzenliyor. Çeşitli görsel efektlerin yer aldığı bu oyun modunda oyuncular Malayca konuşabilmektedir. “Adalet Sizin İçin”Üzerinde şu yazan bir reklam panosunun önünde toplanıyorlar:

Oyuncular bu billboardun önünde toplanarak protestoya son verdi.

Dünyanın her yerinden çeşitli oyuncuların katılımıyla düzenlenen Roblox etkinliği büyük ilgi gördü. Oyun şirketinin bu tepkisel sanal protesto nedeniyle kullanıcılara herhangi bir yaptırım uygulayıp uygulaymayacağı henüz bilinmiyor.

 

haberhemsin.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu