Haber

Mersin’de Polis Evi Saldırı Vakası Devam Ediyor

Mersin’in Mezitli ilçesindeki Tece Polisevi’ne geçen yıl düzenlenen terör saldırısıyla ilgili olarak 7’si tutuklu, 2’si firari, biri tutuksuz yargılanan 10 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Mersin 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuklu sanıklar Sait D, Abdulgalip G, Zeki Ö, Mazlum K, Mazlum D, Kahraman B. ve Ahmet E. katıldı. Avukatların da hazır bulunduğu duruşmaya sanık Fatih S. katılmadı.

Mahkeme heyeti, önceki celsede aldığı karara göre, teröristlerin saldırı hazırlığı yaptığı iddia edilen Tarsus ilçesine bağlı Yaramış Mahallesi’nde keşif yapıldığını bildirdi.

Cumhuriyet savcısı mütalaasında, adı geçen denetim kararlarının yetersiz olacağı gerekçesiyle sanıkların tutukluluk hallerinin devamını talep etti.

“İnsanlık adına Mersin’den ayrıldım”

Kent merkezindeki saldırıyı gerçekleştiren iki teröristi aracıyla götürmekle suçlanan sanık Abdulgalip G., şunları söyledi:

Teröristlerin paramotorla geldikleri alanda güvenlik önlemi alan sanık Sait D., teröristleri tanımadığını öne sürerek, “Ben suç işlemedim, iyilik yaptım.

Diğer sanıklar da haklarındaki suçlamaları reddetti.

Tanık ve avukatları da dinleyen mahkeme, Sait D, Abdulgalip G, Zeki Ö, Mazlum K, Mazlum D, Kahraman B. ve Ahmet E.’nin tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

Heyet, teröristlerin polis evinin yanındaki çöp konteynerine bıraktıkları patlayıcıda parmak izleri tespit edilen firari PKK’lı terörist Dilşah Ercan ile parmak izleri tespit edilen firari Ahmet Ahmo hakkında çıkarılan yakalama kararlarının infazının beklenmesine karar verdi. paramotorda tespit edilen ve teröristleri saldırıya hazırladıkları belirlenen sanıklar, duruşmayı erteledi.

İddianame ve olay

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, firari sanıklar Dilşah Ercan ile Ahmet Ahmo, Sait D. ve Abdulgalip G.’ye “devletin birliğini ve vatan bütünlüğünü bozmak”, “getirmek, imal etmek, imal etmek, izinsiz ateşli silah ve mermi nakletmek ve satmak”, “maddelerin tehlikeli bir şekilde izinsiz bulundurulması veya nakli”, “kamu görevi nedeniyle bir kişiyi kasten öldürmek”, “kamu görevi nedeniyle bir kişiyi kasten 7 kez öldürmeye teşebbüs”, ” 3 kez kasten adam öldürmeye teşebbüs” ve “mala ve kamu malına zarar verme” suçlarından 2 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 227 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Diğer sanıklar için de “Ateşli silah ve mermileri izinsiz sokmak, imal etmek, yurda sokmak ve satmak” ve “izinsiz olarak tehlikeli madde bulundurmak” unsurları dışında aynı suçlardan iki kez ağırlaştırılmış müebbet ve 207 yıla kadar hapis cezası isteniyor. izin veya el değiştirme”.

Mersin’de 26 Eylül 2022’de iki kadın teröristin polis evine düzenlediği saldırıda polis memuru Sedat Gezer öldü, meslektaşı Abdulkadir Öztürk yaralandı. Kurşunun isabet ettiği bir kadın ile yüksekten atlayan 2 kişinin yaralandığı saldırıyı gerçekleştiren teröristler, üzerlerine konan patlayıcıyı patlatarak öldü.

dogansehirhaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu