Ekonomi

Netanyahu: Terörü destekleyen devletlere ağır bedeller ödetiyoruz

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Suriye’de İran Devrim Muhafızları Ordusu’na bağlı iki subayın şehit olduğu saldırıdan açıkça bahsetmeden, “İsrail sınırlarının ötesinde terörü destekleyen devletlere ağır bedel ödetiyoruz” dedi. söz konusu.

Hükümetinin haftalık kabine toplantısının açılışında konuşan Netanyahu, tartışmalı yargı düzenlemesinin ateşlediği iç tartışmanın İsrail’in gücünü ve “düşmana karşı her zaman ve her yerde harekete geçme” yeteneğini baltalamayacağını savundu.

Netanyahu, İsrail’in Suriye’de İran Devrim Muhafızları Ordusu’ndan iki subayın öldürüldüğü iddia edilen saldırısına değinmeden, “İsrail sınırlarının ötesinde terörü destekleyen devletlere ağır bedel ödetiyoruz” dedi.

İran Devrim Muhafızları, İsrail’in Suriye’deki saldırısında iki subayının öldürüldüğünü duyurdu.

İsrail’deki yansımaları nedeniyle ertelenen yargı düzenlemesinde “uzlaşma için diyalog sürecinde” olduklarını belirten Netanyahu, Yahudilerin yakında başlayacak olan “Pesah” bayramını kutladı.

Öte yandan İsrail basınında çıkan haberler, Netanyahu’nun yargı düzenlemesine karşı çıktığı için geçen hafta görevden alınan Savunma Bakanı Yoav Gallant’ın durumunun belirsizliğine dikkat çekti.

27 Mart’a ertelendi

Gallant’ın bu haftaki kabine toplantısına katılacağı belirtilirken, Netanyahu görevden alındığını açıklamış ancak resmi sürece yanaşmamıştı.

İsrail Savunma Bakanlığı ve ordudan üst düzey yetkililer, “Netanyahu’nun Gallant’ın durumunu belirsiz bırakmasının sağlıklı olmadığını” belirterek, Başbakanın geçen hafta Savunma Bakanı ile yapması gereken görüşmeleri iptal ettiğini kaydetti.

İsrail Adalet Bakanı Yariv Levin’in 5 Ocak’ta açıkladığı “yargı reformu”, Yüksek Mahkeme’nin yetkilerinin kaldırılması ve yargı atamalarında söz sahibi olması gibi değişiklikleri içeriyor.

Başbakan Netanyahu, ülke genelinde kitlesel protesto ve grevlere neden olan düzenlemeyi 27 Mart’ta ertelediğini açıklamıştı.

Tel Aviv, Batı Kudüs, Hayfa, Ra’anana ve Netanya gibi şehirlerde onbinlerce İsrailli hükümetin yargı düzenlemelerini ve politikalarını protesto etti. Düzenlemenin ertelendiği duyurulmasına rağmen bazı günlerde hükümete karşı kitlesel protestolar tekrarlanıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu