Yaşam

Sinema Tarihinin Efsane Oyuncularından Nicolas Cage’in Favori Filmleri

Nicholas Cage’in en sevdiği filmler nelerdir? Siz de merak ediyorsanız doğru yerdesiniz! Ünlü oyuncu, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir televizyon programında kendi filmografisindeki favori 5 filmini açıkladı. Bu eşsiz listenin sürprizlerle dolu olduğunu söyleyebiliriz!

Cage’in bu özel listesini keşfetmeye ve onun zevklerini paylaşmaya hazır mısınız? Öyleyse hızlı bir şekilde başlayalım! ?

Nicolas Cage, 7 Ocak 1964’te California, Long Beach’te doğdu.

Ünlü yönetmen Francis Ford Coppola’nın yeğeni ve besteci Carmine Coppola’nın torunudur. Halası ünlü oyuncu Talia Shire’dır.

Oyunculuk kariyerine 1981 yılında “Best of Time” adlı televizyon dizisi ile başlamıştır.

1982 yılında ‘Fast Times at Ridgemont High’ filmiyle sinema dünyasına adım attı. Ünlü ailesiyle olan ilişkisi nedeniyle soyadının kendisine avantaj sağlayabileceğini düşünerek soyadını ‘Cage’ olarak değiştirdi. Marvel Comics karakteri Luke Cage.

1980’lerde ve 1990’larda çeşitli değerli rollerle ün kazandı.

‘Moonstruck’ (1987), ‘Vampire’s Kiss’ (1989), ‘Honeymoon in Vegas’ (1992) ve ‘Red Rock West’ (1993) gibi filmlerde rol aldı.

1995’te “Las Vegas’tan Ayrılmak” filmindeki performansıyla En İyi Erkek Oyuncu Akademi Ödülü’nü kazandı.

Garip roller ve çoklu performanslarla zaman zaman eleştiri oklarının hedefi olsa da “Adaptation” (2002), “Matchstick Men” (2003), “Lord of War” gibi sinemalardaki başarılı performanslarıyla da övülmektedir. (2005) ve “Kıçını Tekmele” (2010). toplanmış.

2002 yılında “Sonny” filmiyle yönetmenlik deneyimine başladı.

Film, eleştirmenlerden karışık eleştiriler aldı, ancak Cage’in yönetmenlik yeteneklerini sergilemesi için önemli bir deneyim olduğunu kanıtladı.

Animasyon filmlerinde seslendirme yapmayı da ihmal etmemiştir.

Kariyeri boyunca hem büyük bütçeli yapımlarda hem de bağımsız filmlerde çalıştı.

‘Mandy’ (2018) ve ‘Color Out of Space’ (2019) gibi bağımsız filmlerdeki performanslarıyla övgü aldı.

Ünlü oyuncu geçtiğimiz günlerde yeni korku komedisi “Renfield” hakkında konuşmak için “Stephen Colbert ile Geç Şov” da yer aldı.

Programın ortasında sunucu Nicolas Cage’in en sevdiği 5 filmi merak ettiğini söyleyince Cage herkesi şaşırtan şu filmleri sıraladı:

5. Joe, 2013

İmdb: 6.8

Özet: Geçmişini unutmaya çalışan ve gündüzleri koruda çalışıp akşamları içki içen Joe Ronsom, ailesindeki kaosa son vermek için yola çıkan 15 yaşındaki Gary ile tanışır.

Oyuncular: Nicolas Cage, Tye Sheridan, Gary Poulter

Yönetmen: David Gordon Green

4. Kötü Teğmen: Uğrak Limanı – New Orleans, 2009

İmdb: 6.6

Özet: Dedektif Terence McDonagh, Katrina Kasırgası’ndan sonra New Orleans’ta beş Senegalli göçmenin öldürülmesini araştırmaya başlar, ancak aynı zamanda uyuşturucu ve kumar bağımlısıdır.

Oyuncular: Nicolas Cage, Eva Mendes, Russell M. Haeuser

Yönetmen: Werner Herzog

3. Ölüyü Getirmek, 1999

İmdb: 6.8

Özet: Bir ambulans gece geç saatlerde New York sokaklarında görevine devam eder. Gece vardiyasındaki ambulans görevlileri için ölü ya da can çekişen insanlarla yüz yüze olacakları yeni bir gece başlamıştır.

Oyuncular: Nicolas Cage, Patricia Arquette, John Goodman

Yönetmen: Martin Scorsese

2. Mandy 2018

İmdb: 6.5

Özet: Bir çiftin tenha bir ormandaki büyülü hayatları, kabus gibi bir hippi tarikatı ve onların kötü motorcu yandaşları tarafından vahşice paramparça edilir.

Oyuncular: Nicolas Cage, Andrea Riseborough, Linus Roache

Yönetmen: Panos Cosmatos

1. Domuz, 2021

İmdb: 6.9

Konu: Rob’un en iyi arkadaşı, Oregon’un vahşi doğasında yaşayan ve yiyecek aramasına yardım eden domuz kaçırılır. Böylece Rob, arkadaşının peşine düşer.

Oyuncular: Nicolas Cage, Alex Wolff, Adam Arkin

Yönetmen: Michael Sarnoski

haberposof.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu